SNS

De Voedselbank heeft je donatie en hulp hard nodig

  • 20 maart 2020
  • 0 Reacties
  • 75 Keer bekeken
De Voedselbank heeft je donatie en hulp hard nodig
Reputatie 5
Badge +4

Oog voor voedsel, hart voor mensen
In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om deze mensen van voldoende eten te kunnen voorzien, werkt de Voedselbank samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren. Zo zorgen ze er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

Om de zelfredzaamheid van mensen te vergroten, werkt de Voedselbank samen met lokale organisaties die mensen helpen om weer op eigen benen te staan. Meer dan de helft van deze mensen is binnen een jaar weer zelfredzaam.
 


Vrijwillig voor elkaar
In totaal zijn ruim 11.000 vrijwilligers actief voor de Voedselbank. Er is een grote diversiteit in functies en projecten: pakketten samensteller, bestuurder, chauffeur, logistiek manager, fondsenwerver, klusjesman, secretaresse, jurist, social media expert, enzovoort.

Niemand in de organisatie wordt betaald. Dus ook de bestuurders zijn onbetaalde vrijwilligers. Met bijna onuitputtelijke enthousiasme zorgen zij ervoor dat de allerarmsten wekelijks een voedselpakket kunnen ophalen. 
 


Wil je helpen of doneren?
Helemaal nú heeft de Voedselbank je donatie en je hulp hard nodig. De hulpvraag verschilt per voedselbank. Kijk daarom hoe je het beste kunt helpen door te doneren, te helpen met voedselpakketten of vind hier je baan als vrijwilligerSucces!


0 reacties

Geen reactie

Reageer