SNS

Zorg voor de zorg

  • 1 april 2020
  • 0 Reacties
  • 4880 Keer bekeken
Zorg voor de zorg
Reputatie 2
Badge

Het is hard en zwaar werken voor iedereen in de zorg. Dus zorgverleners kunnen onze steun gebruiken om goed te kunnen blijven doen waar ze zo goed in zijn: zorg verlenen. We geven ze applaus, waardering en houden ons aan de voorschriften van de overheid om de verspreiding van het virus zo goed mogelijk te beperken. Wil je wat meer doen? Denk dan aan de volgende initiatieven.
 

Bezorg de zorg

Verpleegkundigen en artsen die na een lange dienst nog boodschappen moeten doen, komen nu vaak voor lege schappen te staan. Roamler, een app-platform waar gebruikers opdrachten voor opdrachtgevers kunnen uitvoeren, heeft de website www.bezorg-dezorg.nl gelanceerd om hen een steuntje in de rug te geven en te bedanken voor hun inzet. Zorgverleners kunnen zich via de site aanmelden. Wil jij je aanmelden als vrijwilliger? Dan heb je de Roamler app nodig. Deze app kun je downloaden via de App Store en Play Store. Gebruik tijdens de registratie de activatiecode 'bezorgdezorg'. Daarna kun je aan de slag als vrijwilliger!
 

Mondkapjes nodig

Om te voorkomen dat het gebrek aan mondkapjes toeneemt en kleinere lokale hulpverleners buiten de boot vallen, brengt mondkapjesnodig.nl in kaart welke hulpverleners mondkapjes nodig hebben en waar deze beschikbaar zijn. Zij sturen vraag en aanbod door naar het Rode Kruis zodat de mondkapjes terecht komen bij degenen die het op dat moment het meeste nodig hebben.
 

Coronahelden

Een diepe buiging voor iedereen die in de zorgsector actief is: de coronahelden, die zonder pardon voor ons allen in de frontlinie aan het vechten zijn. Er is een grote groep die nog steeds graag wil helpen maar niet weten waar de hulp op dit moment het hardst nodig is. Coronahelden verzamelt de hulpvraag waar die het hardst nodig is. Ben je opgeleid voor de zorg? Meld je aan.
 

Extra handen voor de zorg

Extra Handen voor de Zorg bundelt initiatieven voor extra zorgpersoneel in de coronacrisis. Beschikbare medewerkers met zorgervaring worden gekoppeld aan zorgorganisaties die daar behoefte aan hebben. Ben jij gepensioneerd verpleegkundige, oud-zorgverlener, verpleegkundige die je BIG-registratie niet meer heeft of ben je student aan zorgopleidingen? Meld je aan. 
 Mis je een initiatief? Laat het ons weten door een reactie achter te laten.


0 reacties

Geen reactie

Reageer