SNS

Een nul-uren contract en door corona geen werk. En nu?

  • 19 maart 2020
  • 0 Reacties
  • 293 Keer bekeken
Een nul-uren contract en door corona geen werk. En nu?
Reputatie 5
Badge +4

Wat is een nul-uren contract precies?
Het nul-urencontract is een normale arbeidsovereenkomst die kan worden aangegaan voor bepaalde of onbepaalde tijd. Het enige verschil is dat het aantal uren niet vastgelegd is in het contract. De werkgever roept de werknemer op zodra er werk is. Als het rustig is, stuurt hij de werknemer weer naar huis. Op die manier heeft de werkgever altijd personeel beschikbaar wanneer het nodig heeft. Omdat de werkgever bij een nul-urencontract alleen de gewerkte uren uitbetaalt, bespaart hij op de personeelskosten.

Ik heb een nul-uren contract. En nu?
Door het coronavirus is de Tijdelijke Noodmaatregel voor Overbrugging Werkbehoud van toepassing. De tegemoetkoming in de loonkosten vanwege het coronavirus geldt ook voor werknemers met een flexibel contract, zoals oproepkrachten of mensen met een nul-uren contract. Het uitzendbureau waarvoor je werkt, kan dus ook voor jou een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen.

Tijdelijk geen werk
Ben je door het coronavirus tijdelijk werkloos? De kans is groot dat dit gevolgen heeft voor je portemonnee. Bekijk onze tips en informatie, zo houd je grip op je geldzaken.


0 reacties

Geen reactie

Reageer