SNS

Gestrand, en nu?

  • 22 maart 2020
  • 1 Reactie
  • 145 Keer bekeken
Gestrand, en nu?
Reputatie 3
Badge +1

Daar zit je dan, gestrand in het buitenland. Maar je kunt geen kant meer op. Je hebt te horen gekregen dat je waarschijnlijk nog een maand moet blijven. Een verlenging van je vakantie klinkt fijn, maar zo voelt het niet.

Neem contact op met je werkgever
Breng zo snel mogelijk je werkgever op de hoogte van de situatie waarin je zit en houd je werkgever op de hoogte. Je kunt samen afspraken maken. Misschien kun je werken op afstand of collega’s zo nu en dan ergens mee helpen.

Zorg dat je goedkoop kunt overnachten
Probeer goede afspraken te maken met het verblijf waar je zit. Ik zit momenteel ergens vast waar de eigenaar gelijk in de hulpmodus schoot. Hij is heel schappelijk en biedt kamers aan tegen de helft van de prijs.

Deel een kamer
Om de kosten te drukken kun je ook besluiten een kamer te delen. Een tweepersoonskamer of een vierpersoonskamer verschilt nogal qua prijs. Heb je leuke mensen ontmoet? Stel voor om een kamer te delen.

Haal boodschappen
Je zit hier langer dan gepland en hier had je van te voren financieel niet op gerekend. In plaats van in de bar te eten, kun je ook zelf boodschappen halen. Zo kun je een beetje afwisselen en heb je ook een leuke gezamenlijke activiteit.

Maak een dagschema
Probeer je dagen een beetje structuur te geven. Je dagen zullen zich steeds op dezelfde plek afspelen. Zorg ervoor dat je elke dag iets te doen hebt. Ga ‘s ochtends sporten (hardlopen, yoga, of een online sportsessie), ga gezamenlijk lunchen of koken, pak een vast uurtje om je vrienden en familie even bij te praten. En als je kunt werken op afstand, plan hier dan ook een vast tijdstip voor in. Al zijn het maar 2 a 3 dingen per dag. Je haalt wat meer voldoening uit je dag, op een gegeven moment heb je alle boeken ook wel gelezen.

Er zullen momenten zijn dat je heel graag naar huis wilt. Vast zitten in het buitenland voelt toch anders dan vakantie. Ga een wandeling maken, of laat je gevoelens gewoon even toe. Dit lucht op.
 Nederlandse reizigers in het buitenland die door de Coronacrisis niet in staat zijn om zelf hun terugkeer te regelen, worden daarbij gesteund door het ministerie van Buitenlandse Zaken, het Verbond van Verzekeraars, de reisbrancheorganisatie ANVR en diverse andere partners uit de reiswereld. De organisaties hebben daarvoor besloten tot de versterkte aanpak bijzondere bijstand buitenland.

Zoek je hulp? Registreer je dan via Bijzondere Bijstand Buitenland.

 


1 reactie


Deel een kamer
Om de kosten te drukken kun je ook besluiten een kamer te delen. Een tweepersoonskamer of een vierpersoonskamer verschilt nogal qua prijs. Heb je leuke mensen ontmoet? Stel voor om een kamer te delen.

 

Ik denk dat dit GEEN goed advies is. Eerlijk gezegd denk ik dat dit alleen financieel gedreven is, niet bevorderlijk voor de gezondheid van elkaar !

Reageer