SNS

Thuis naar school is open!

  • 16 maart 2020
  • 3 Reacties
  • 129 Keer bekeken
Thuis naar school is open!
Reputatie 5
Badge +4

Thuis naar school
Als leerlingen niet meer naar school kunnen, hoe kun je ze dan blijven voorzien van kwalitatief goed onderwijs? Nu de scholen dicht zijn, legt het Instituut voor cultuureducatie samen met Willem Wiersma en REDRUM de laatste hand aan Thuis naar school: goed en digitaal onderwijs voor kinderen die door de corona maatregelen moeten thuisblijven. Lees je mee over dit geweldige initiatief?

Digitaal onderwijs
Vanaf halverwege deze week verzorgt Thuis naar school voor heel Nederland lessen voor groep 3 t/m 8. Via een live verbinding vanuit de tot studio omgebouwde klaslokalen, krijgen leerlingen interactieve lessen van een echte meester of juf. Voor 3 euro per dag krijgen je kinderen leuke en nuttige lessen over rekenen, taal, spelling, verkeer, sport en wereldoriëntatie. Aankomende woensdag is de eerste lesdag.Tot die tijd kun je deze tip met andere mensen deze tip delen, je inschrijven voor de nieuwsbrief én je vast aanmelden. 


3 reacties

Reputatie 5
Badge +4

De scholen zijn dicht. Thuis naar school gaat open!
Achter de schermen wordt enorm hard gewerkt om op woensdag 18 maart de poorten van de grootste school van Nederland te openen. Zit je er klaar voor? Lees dan snel verder. 
 

 

Digitaal leren 
Je kunt nu je kind nu aanmelden voor Thuis naar school. Vervolgens krijg je een inlogcode waarmee je je kind woensdag kan laten inloggen. Je kind kan de lessen volgen op een computer, laptop, tablet en zelfs op een telefoon is de stream te volgen. Per dag kun je een inlog aanschaffen, dat kost € 3. Je kunt ook in één keer voor 1 week betalen of voor 2 weken. Dan kost het €12,50 per week of €22,50 voor 2 weken. 

Woensdag is de 1e lesdag 
Om 8:45 uur zit Juf Lies klaar om voor te lezen. Zij begint elke dag met een kwartier voorlezen, om iedereen de gelegenheid te geven rustig in te loggen en omdat lezen zo enorm belangrijk is. Om 9 uur staat de meester of juf van de klas van jouw kind klaar om de lesdag te beginnen. In de klas zitten 2 klasgenoten - de acteurs - om je kind bij de les te houden. Je kind heeft alleen een leeg A4-tje nodig en een pen of potlood. Zit je er klaar voor? Thuis naar school is leerplicht-proof omdat de aanwezigheid controleerbaar is. Deze gegevens kunnen - als het nodig is - aan scholen verstrekt worden. Veel plezier thuis!

Reputatie 5
Badge +4

Het is gelukt!
De eerste 2 lesdagen zijn achter de rug en kinderen hebben massaal meegedaan. Thuis naar school heeft vanuit 6 studio lokalen lessen naar kinderen in heel Nederland en wel 10 andere landen gestreamd.
 


Digitaal onderwijs
De sociale media kanalen staan vol met foto's van kinderen die de lessen volgden. Kortom, een groot succes. Het is hartverwarmend om te merken dat het harde werken van iedereen voor- en achter de schermen gewaardeerd wordt.

Thuis meedoen
Wil jij de digitale lessen ook voor jouw kind? Ga dan naar de site en meld je kind aan. Via deze link kom je meteen op de aanmeldpagina. Je kunt het een dagje uitproberen of meteen voor een week of 2 weken lessen aanschaffen.

Als werkgever meedoen
Ben je werkzaam op een school en wil je digitaal onderwijs voor je leerlingen? Of ben je werkgever en vind je dit interessant voor de kinderen van je werknemers? Stuur dan een e-mail naar: aanmelden@thuisnaarschool.nl en het team van Thuis naar school neemt contact met je op.

Reputatie 5
Badge +4

Dit is hoe een schooldag van Thuis naar School er uitziet.

Enthousiast? Ga hier naar de grootste school van Nederland.

 

Reageer