SNS

De ideale pinpas / creditcard

  • 11 november 2010
  • 49 Reacties
  • 4643 Keer bekeken

Even deze gestart omdat ik ook wel benieuwd ben naar de visie van de andere deelnemers voor het onderzoek op dinsdag... De ideale pinpas / creditcard ......Is te gebruiken als OV Chipkaart...Kan door mijzelf gebruikt worden als ?kluis? voor persoonlijke data mbv een chipcard reader en software...Kan door mijzelf ook worden aangepast om de functionaliteit van bijv. Mijn tankpas of koffieaautomaatkaart over te nemen....Verzekert automatisch al mijn aankopen tegen verlies of diefstal....Kan volledig worden ?uitgeschakeld? MAAR OOK WEER AAN!!! Met een SMSje van mij naar een speciaal nummer....Geeft met mijn pincode toegang tot mijn Internet bankieren door gewoon in de cardreader van mijn PC gestoken te worden. Dus geen gedoe meer met digipassen!...Heeft een Internet-portal (in internet bankieren) met een duidelijk overzicht van afschriften (creditcard) en de mogelijkheid om te storneren exporteren etc....Laat mij zelf de pincode bepalen....IS GRATIS!!...Werkt samen met een kleine sleutelhanger waarmee ik mn chipknip saldo kan checken EN op kan laden. Dus waarschijnlijk met een GSM chip erin enzo. En dan ook nog gratis!PIN: Helemaal wit, met chipje. Onherkenbaar als betaalbewijs. Evt kan ik er zelf iets opschrijven met een stift. Dus ook geen logo?s!Credit card moet helaas een nummer op staan, geloof ik....Verandert van kleur als het chipknipsaldo onder een door mij gespecificeerde limiet daalt 🙂

49 reacties

Hoi kkoenen,

Wow, top! Interessante gedachten. Ben benieuwd naar volgende week. Dank ook voor je schema!

Groet Liz
Wat ik bij mijzelf constateer is dat ik enerzijds graag meerdere passen gecombineerd zou zien, maar anderzijds bepaalde passen niet bij elkander gecombineerd wil hebben.
Ik begin met ++ Zowel voor de start van dit onderwerp als de al aangedargen mogelijkheden.

Ik stoor mij ook mateloos aan de gigantiese hoop kaarten die ik ondertussen heb. Alles met/op 1 kaart zou prachtig zijn ........ wacht effe. Vorige berichten lezende, bedacht ik mij "je zult hem maar kwijt raken", of "hij zal maar kapot (inscheuren) gaan". Bovendien begin ik een beetje te twijfelen aan de veiligheid. Als men bij Gamma, Kruitvat, SNS, Texaco of wie dan ook, allemaal mijn kaart kunnen inlezen en er wat kunnen opzetten, wordt 't ie wel heel erg kwetsbaar en ..... aantrekkelijk om te kraken.

Dit alles zo bedenkende; we kunnen als mensen toch wel erg veel met onze hersenen.

Kort samengevat;

kwaliteit , veiligheid, privacy, bruikbaarheid.

Groet,

Ben

PS. kan er niet es een andere vorm bedacht worden? Bijv. chip in mijn voordeursleutel of een staafje (zoals deze vaak worden gebruik bij het binnen kunnen komen in een flat). of simpelweg een vinger cq irisscanner of onderhuidse chip??
Jaaaaaaaaaah!!!! Een onderhuidse chip!!! LOL...... seriously, het zou ideaal zijn ...imo...Qoute uit de best-seller "De Bijbel" : Verder liet het bij alle mensen, jong en oud, rijk en arm, slaaf en vrije, een merkteken zetten op hun rechterhand of op hun voorhoofd. Alleen mensen met dat teken ? dat wil zeggen de naam van het beest of het getal van die naam ? konden iets kopen of verkopen.(Openbaring 13 v16-18)
Wat ik de laatste tijd erg hinderlijk vond, is dat ik wat gereedschap huurde met een behoorlijke borg. Deze borg kon ik uiteraard pinnen, maar bij het retourneren krijg je dit geld contant en moet je weer naar de stortautomaat. Zou het niet mooi zijn zodra je geld terug krijgt bij een retour of borg dat dit mbv je pinpas gestort kan worden?

Dan kunnen we helemaal naar een cash vrij land 🙂
Negatief pinnen dus?
Hoi emar10,

Kun je daar een voorbeeld van geven?

Groet Liz
Tsja, wat moet ik daar tegen in brengen?

Is ook al niet wenselijk. Moeten we dan toch verder met allemaal, allemaal kaartjes bij ons te hebben? Vervelend is wel dat iedereen kan zien dat ik GEEN goldcard heb. Hoe dat nu weer op te lossen?

Groet,

Ben
Hoi Ben,

Dank voor je reactie. Kun je die vier punten (kwaliteit, veiligheid, privacy, bruikbaarheid) misschien toelichten met specifieke voorbeelden?

Interessante ideeen voor wat betreft andere vormen. Voor welk soort acties zou je deze vormen dan allemaal willen gebruiken?

Groet Liz
Reputatie 4
Badge +1
Dat is een mooie lijst kkoenen! dank daarvoor. Staat een hoop tussen waar ik ook al aandacht maar ook een hoop waar ik nog nooit aan gedacht had!

Wel vind ik het lastig om de afweging gebruiksgemak - veiligheid te maken. Ik heb namelijk ook graag een multipurpose pasje ipv de +/- 12 pasjes die ik nu standaard mee sjouw. Wat dat betreft vond ik jouw idee om je kaart via SMS te (de)activeren erg goed bedacht! Wellicht in combinatie met een systeem waarbij je ook een sms krijgt in geval van ongebruikelijke activiteit voor het geval je er nog niet achter was dat je m verloren had.
Dank voor jullie aanvullende ideeen.

Als jullie deelnemen aan de groepen of dinsdag of woensdag, vergeet ze dan ook vooral niet te noemen;)

Liz
Ik neem aan dat je de powerpointjes ook wel even vooruit stuurt aan de deelnemers van SNS, toch Liz? 😉
Hoi kkoenen,

Zal ze niet letterlijk doorsturen (tenzij men graag wilt natuurlijk), maar meenemen in de analyse en rapportage. Het is de bedoeling dat we de opdracht en jullie ideeen kort even met z'n allen bespreken.

Groet Liz
OV Chipkaart is in veel gevallen beter dan de chipknip. Dus ik vind het een mooi idee om de OV chip op de pinpas te hebben, en dan gewoon de chipknip laten doodbloeden.

piepen gaat een stuk sneller dan pas in steken, daarbij reageert de ov chipknip erg goed, ook als je hem aan de 'wand' van je handtas hebt, of in je portomonnee. Je hoeft je portomonnee maar voor het apparaat te houden, en je hoort piep. 🙂.
Hoi Ingman,

Klopt de OV-chipknip is wat dat betreft heel gevoelig, erg prettig. Maar bedoel je dat je diezelfde gevoeligheid wilt bij je pinpas?

Liz
Hier zie ik wel een beveiligings-issue.. Iemand met een RFID reader kan door je broekzak, portomonee heen, je Chipknip uitlezen / bewerken. (mits de tech gekraakt is). Er zijn trouwens verschillende initiatieven opgestart om pay-by-wave (met je mobiele telefoon) mogelijk te maken. Je moet dan even met je mobiel zwaaien voor het plaatje (net als met je ov kaart) en dan wordt het bedrag betaald van de rekening waar je telefoon aan gekoppeld is...
Liz, ik wil er nog ??ntje voorstellen : Airmiles bij elke pin- / ccardtransactie!... Alleen bij SNS 🙂
Das een interessante optie. Heb je daar nog een speciale telefoon/technologie voor nodig?

Liz
Yes, thanks. Ik neem m mee!
Mobile Payments..

In belgie zijn facetten ervan al operationeel. Zie : http://www.atosorigin.com/en-us/Business_Insights/Case_Studies/case_studies_container/cs_banxsafe.htm

Als je DMU's hebt die meer willen weten over Mobile Payment, stuur mij even een email dan breng ik je in contact met de juiste persoon.
@Liz : Hier is wat huiswerk, de whitepaper : http://www.atosorigin.com/NR/rdonlyres/5061D78E-D870-47F5-BDAD-C54DE76579BB/0/wp_TelecomMobilePayment.pdf
Hoi BigBen,

De SNS CreditCard is een beetje goudachtig van kleur ;-)

Groeten, Esther

(marketeer Betalen SNS Bank)
Hoi Kkoenen,

Bedankt voor al je goede ideeen!! uiteraard heel interessant om te lezen. We kijken voortdurend naar de nieuwste ontwikkelingen in de markt. Zo zijn verschillende partijen inderdaad bezig met contactloos betalen. In de UK werkt dit bijvoorbeeld al met prepaid oplossingen. Het is een kwestie van tijd voordat dit ook in NL mogelijk is.

Wist je overigens dat je bij SNS Bank al de 3-in-1 pas hebt: 1 pas voor 3 rekeningen, bijvoorbeeld voor je betaalrekening en je spaarrekening. http://www.snsbank.nl/web/particulier/betalen/wereldpas/3-in-1-pas.html voor meer info.

ik ga je info iig even doorlezen!

Groeten, Esther
Betrapt

Groet,

Ben
Hoi Esther,

Ja, ik heb zelf zo'n 3-in-1 pas. Heel handig inderdaad!

Over NFC en Mobile Payment : > Het is een kwestie van tijd voordat dit ook in NL mogelijk is.

Het is al mogelijk.. alleen ??n van de banken zal de (strategische?) keuze moeten maken deze technologie te omarmen. Ik denk dat het een winner kan worden.

Mobile Payments levert de bank een heel nieuw betaalkanaal op. Ik denk zeker dat het handig is, vooral ook omdat de maintenancekosten relatief laag zijn (geen handeling en verzending van passen en pincodes etc.) Ik ben zelf geen MP expert, maar ik weet dat we vanuit onze organisatie succesvol zijn geweest in het veld als System Integrator...Laat maar weten als je meer wilt, dan zoek ik de juiste persoon voor je op!Grt., K.

Reageer