SNS

Hypotheekvrij verklaring

  • 14 juli 2014
  • 5 Reacties
  • 6559 Keer bekeken

Algehele aflossing van hypotheek.

Mijn hypotheek heb ik geheel afgelost en wil daar dus graag een hypotheekvrij verklaring voor hebben zodat mijn notaris dat vermelden kan bij kadaster. Was mij ook beloofd bij Sns maar niks gekregen. "Nee meneer die krijgt U niet en moet uw notaris maar om vragen".

Huh, mis ik nu iets? IK heb een schuld afgelost en wil daar graag een bevestiging van hebben. Mijn notaris heeft geen hypotheek maar ik dus.

Dus notaris moet bellen en dan gaan jullie zeggen "ok die meneer heeft geen schuld meer bij ons" notaris geloofd dat uiteraard en zal dan aan het werk gaan? Of zou die notaris daar een schriftelijke bevestiging van willen hebben? En die behoord dus naar mij gestuurd te worden waar ik vervolgens bepaal wat ermee gebeuren gaat. Is het nu echt zo moeilijk?

Zelfs bij het laatste stukje wat ik nog met Sns heb en ooit zal hebben weten jullie zelfs hier de boel te verstieren.

5 reacties

Hi Peter96,

Als je de hypotheek niet alleen wilt aflossen, maar ook wilt royeren, dan kun je hiervoor de notaris benaderen. De notaris is bekend met deze werkwijze en zal hiervoor de SNS Bank benaderen. Het is mogelijk dat de notaris hiervoor kosten berekent, de tarieven verschillen per notaris.
Het is niet verplicht om de hypotheekinschrijving direct te royeren na inlossing. Je kunt ervoor kiezen de inschrijving aan te houden zolang je wenst. Bij verkoop van de woning zal de notaris de inschrijving altijd royeren.
De hypotheekvrij verklaring heb ik dus ook nodig om hypotheek te royeren. Mij bevreemd het dat ik contactant ben en dan dus als dusdanig een overeenkomst heb met Sns. Dus wil ik als privaatpersoon daar zelf die verklaring van krijgen. Kan allemaal wel vreemd klinken en maar lijkt mij juridisch juist. Ik vraag mezelf ook af hoe Wet Persoons Beschreming het vind dat mijn fianciele gegevens buiten mij om gedeeld worden met ander private personen als waar je contract mee hebt. Ga ik toch een uitzoeken want dit alles bevreemd mij ten zeerste. Wat word er nog meer gedeeld waar ikzelf geen zicht op heb?

Maar is het zo ingewikkeld om de verklaring die notaris nodig heeft naar mij te sturen dan?
Badge +1
Goedemorgen Peter,

Graag laat ik een hypotheekspecialist contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Zou je daarom je contact- en hypotheekgegevens o.v.v. 'Hypotheekvraag SNS Community' willen mailen naar [email]webcare@sns.nl[/email]? Dan helpen we graag verder.
Ik heb precies hetzelfde probleem. Vind het echt onzin. Ik ben klant van de sns bank. Niet van de notaris aangezien deze gekozen is door de koper van mijn huis. Ik vind dat de sns bank mij als klant niet behandeld met respect.
Wil graag een bewijs dat mijn gehele hypotheek afgelost is. Hoe moeilijk kan dit zijn?
Hoi Nathalie r,

Welkom op de community. De reden dat je je hebt aangemeld is minder leuk, zie ik. De informatie in dit topic is verouderd, daarom geef ik je de juiste informatie.

Je krijgt een bevestigingsbrief en een jaaropgave van SNS als je je hypotheek volledig hebt afgelost. Heb je deze gekregen? Het is niet leuk om te lezen dat je je respectloos behandeld voelt. Wat is er gebeurd?

Zodra we dit samen hebben opgelost, vind je het misschien leuk om de community te ontdekken. Daarom geef ik je de leukste en meest informatieve topics. In het topic Welkom op de community vind je meer informatie over SNS Community. In dit topic Het SNS Team stelt zich voor maak je kennis met het moderatieteam.

Reageer