Vraag

Instant Payments


Waarom werkt Instant Payments nog niet? Zou uiterlijk mei 2019 uitgerold zijn?

10 Reacties

Ja dat vraag ik me ook af.
heb eerder telefonisch contact gehad en toen zei men dat er niets in de weg stond om dit voor 1 juni te hebben uitgerold?
we zouden dan volledig en niet gefaseerd gebruik kunnen maken van instant payment?
Verschilt per bank en niet alle transacties zijn er op overgegaan omdat niet alle banken Instant Payments al volledig gebruiken.

Ik verwacht zelf pas dat rond de Herfst alles rond is met Instant Payments, maar misschien is het al eerder rond met alle banken.
SNS is laat met Instant Payment overboekingen naar andere banken. Bij ING, Rabobank, Knab en zelfs de Regio bank werkt het medio mei 2019 al. Als ik navraag doe eind mei krijg ik bericht dat men nog bezig is met aansluitingen bij klanten, maar dat IP nog in de testfase zit.
Beste allemaal,

Net als de meeste Nederlandse banken, gaan we stapsgewijs over naar Instant Payments. Om alles goed te controleren doen we dit in plukjes. We hebben een lichte vertraging opgelopen, maar wanneer het kan voeren wij je overschrijving automatisch als Instant Payment uit. Daar hoef je zelf niets extra voor te doen. Via onze website blijf je goed op de hoogte. Oh ja, een betaling met Instant Payments lukt overigens alleen:
• als je via Mijn SNS of met de app betaalt
• als de bank van de ontvanger ook over is op Instant Payments
• met een enkelvoudige overboeking
Alles goed en wel, maar SNS loopt nog steeds achter. Op zaterdag 1 juni maakte ik 250 euro over van mijn SNS-betaalrekening naar mijn Raborekening. Afschrijven gebeurde prompt, maar het bedrag verscheen pas op maandag op de Raborekening. Dit gaat toch wel een beetje lijken op dat nare systeem van valutadagen uit de vorige eeuw. En nee, het heeft niet aan de Rabobank gelegen. Een overschrijving van een ING-rekening van een behulpzame vriendin naar dezelfde Raborekening lukte op zaterdag met de snelheid van het licht.
Hallo @Achtpeter,

Welkom op de community, ik hoop dat je ons forum met plezier bezoekt. Graag nodig ik je uit om je kennis te delen en/of vragen te stellen.
Bij SNS hebben we inderdaad een kleine vertraging opgelopen. Maar let op: wanneer het kan voeren wij je overschrijving automatisch als Instant Payment uit. Het komt eraan!
Een kleine vertraging bij SNS?

De RABO bank heeft al jaren instant payment.
Een van de weinige positieve zaken bij de RABO was altijd snel uitvoeren van betalingsopdrachten.
Zover ik me kan herinneren heeft de RABO bank nooit gerommeld met valutadagen.
Daarin liep de ABN bank voorop. Na de fusie met de AMRO bank werd het er niet beter op.

Ik ben een zeer tevreden klant van de SNS bank, dat wil ik hier graag duidelijk stellen.
Goedemiddag @PeterPan, bedankt voor je bijdrage. Zoals eerder beschreven, voeren we 'Instant Payments' gefaseerd in. In eerste instantie zou deze functionaliteit eind mei volledig ingevoerd zijn, maar dit is uitgesteld naar juli van dit jaar. Van "gerommel met valutadagen" is overigens geen sprake. Voor overboekingen binnen Nederland geldt dat de boekdatum gelijk is aan de valutadatum. Met de komst van de 'Europese Richtlijn Betaaldiensten' in 2009 is valutering op eenvoudig betalingsverkeer niet meer toegestaan.
Dank Jeroen.
Rommelen met valuta dagen werd vooral gedaan door andere banken. Het is al weer tien jaar geleden.
Ik ben pas een jaar klant bij SNS, tot volle tevredenheid.

Peter.
PeterPan schreef:

Een kleine vertraging bij SNS?

De RABO bank heeft al jaren instant payment.
Een van de weinige positieve zaken bij de RABO was altijd snel uitvoeren van betalingsopdrachten.
Zover ik me kan herinneren heeft de RABO bank nooit gerommeld met valutadagen.
Daarin liep de ABN bank voorop. Na de fusie met de AMRO bank werd het er niet beter op.

Ik ben een zeer tevreden klant van de SNS bank, dat wil ik hier graag duidelijk stellen.Instant payments tussen banken zijn pas sinds dit jaar mogelijk. Tussen al het verkeer tussen banken zit namelijk een centrale partij: Equens. (Voorheen: Interpay)
Die verwerkte voorheen alleen alle transacties in batches. (en sorteerde alles uit per bank)

Met instant payment hebben alle deelnemende banken heel veel zaken gewijzigd, om in plaats van batchgewijs, losse transacties te kunnen verzenden én ontvangen. Ook die lopen nog altijd via Equens overigens.

Het enige bankaire verkeer wat altijd al "instant" was, waren betalingen binnen de banken zelf. (Dwz rabo naar rabo, sns naar sns, etc.)
Dat gaat immers niet in batches, en loopt ook niet via Equens.

Er worden reeds heel veel instant payment betalingen uitgevoerd, maar de groepen met rekeningnummers worden langzaam opgevoerd omdat het om enorme hoeveelheden data gaat. Instant payments is een project dat door alle deelnemende banken gezamenlijk wordt uitgevoerd, hierin zijn we dus mede afhankelijk van andere banken.

Reageer

  • :D
  • :?
  • :cool:
  • :S
  • :(
  • :@
  • :$
  • :8
  • :)
  • :P
  • ;)