SNS

Kosten betaalrekeningen verder omhoog

  • 22 maart 2017
  • 2 Reacties
  • 1853 Keer bekeken

Reputatie 3
Badge +1
Woensdag 22 maart 2017 12:04
DEN HAAG (ANP) - Bijna alle banken hebben de kosten voor hun betaalproducten verder opgeschroefd. Niet alleen de vaste kosten voor de betaalrekening en betalen buiten eurolanden, ook de tarieven voor papieren afschriften werden hoger. Dat maakte de Consumentenbond woensdag bekend op basis van eigen onderzoek.
ING verhoogde per 1 januari de kosten van alle pakketten (voor bestaande klanten), behalve van zijn OranjePakket. Het ING BasisPakket werd 18 procent duurder (23,64 euro per jaar). In twee jaar tijd steeg de prijs voor dit pakket met liefst 36 procent.
Klanten van Rabobank betalen per 1 april 1,20 euro extra per jaar. Voor het goedkoopste pakket betekent dat een prijsstijging van ruim 8 procent. Triodos Bank verhoogde de vaste jaarlijkse kosten ook met 1,20 euro (ruim 4 procent) maar verlaagde als enige de rente voor rood staan: van 12 naar 10 procent.
Duurder
Bij ABN Amro werd in juli 2016 het 'BetaalGemak Max - pakket’ duurder en is de rentevergoeding gezakt van 0,5 naar 0,2 procent. ASN Bank, Knab en SNS verhoogden geen kosten, maar verlaagden wel de rente over het positieve saldo op de betaalrekening. De andere banken geven overigens helemaal geen rente op de betaalrekening.
Volgens de Consumentenbond stopte ING in april vorig jaar met het aanbieden van een aantal pakketten. Hoewel bestaande klanten die pakketten konden houden, probeerde ING hen te verleiden over te stappen naar het 'digitale en voordelige’ OranjePakket. De Consumentenbond ontving meerdere klachten van klanten die dat deden, maar helemaal niet zo voordelig uit bleken te zijn. Bij dit pakket bleek een tweede betaalpas à 12 euro verplicht.
Klagen
Klagen hielp niet; eenmaal overgestapt konden ze niet terug. Bij ABN Amro, Rabobank, RegioBank en SNS is een tweede betaalpas niet verplicht.
Volgens een woordvoerster van ING heeft de forse tariefsverhoging te maken met onder meer gestegen posttarieven en hogere kosten voor het afhandelen van contant geld. "We begrijpen dat tariefswijzigingen niet leuk zijn voor onze klanten, maar we doen er alles aan om scherpe tarieven te bieden voor de diensten die onze klanten willen gebruiken'', aldus de zegsvrouw.

Ben ik blij dat ik bij SNS zit! 🆒

2 reacties

SNS zit al in de top met haar kosten voor de betaalrekening (€ 30,00 per jaar), dus nog verder verhogen zou bepaald niet concurrerend zijn. Je hebt een behoorlijk saldo op de rekening nodig om dat verschil door rente gecompenseerd te krijgen.
En om andere kortingen te krijgen moet je de rekening actief gebruiken, dus kennelijk verdienen ze ook aan de transacties.
Ben ik blij dat ik bij SNS zit! 🆒

Leuk om te lezen, Stefan 😃 Bedankt voor het delen van het bericht van de Consumentenbond.

Reageer