SNS

Nauwelijks fraude bij internetbankieren

  • 15 september 2016
  • 2 Reacties
  • 182 Keer bekeken

  • Oud Moderator
  • 903 reacties
Uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Banken en Betaalvereniging Nederland is gebleken dat de schade door fraude bij internetbankieren in de eerste helft van 2016 met 82 procent is gedaald ten opzichte van het laatste halfjaar van 2015. De totale schade bedroeg € 148.000 en is hiermee historisch laag. De fraudeurs weten met malware en phishing nauwelijks nog slachtoffers te maken. Banken kunnen de pogingen tot fraude steeds beter detecteren en klanten laten zich steeds minder misleiden.

Lees het hele artikel op de website van Betaalvereniging Nederland.

2 reacties

Banken kunnen de pogingen tot fraude steeds beter detecteren en klanten laten zich steeds minder misleiden.
[/url].

Ik las kort geleden nog een andere reden, n.l. dat men zich meer op datingsites is gaan richten. M.a.w. de inzet die bedriegers moeten plegen om lonend iets uit te vreten, is steeds hoger geworden en daardoor dus op andere plaatsen steeds aantrekelijker.
Groet,
Ben 🆒
Ps Houe zo (dus doorgaan op de ingeslagen weg, het is geen doodlopende weg (eidigende weg).
Reputatie 2
Badge +1
Dat is op zichzelf goed nieuws. 🆒

Banken kunnen de pogingen tot fraude steeds beter detecteren en klanten laten zich steeds minder misleiden.
Welk van deze twee aspecten is nu de grootste? Of is de oorzaak van de tweede ook weer terug te voeren op acties van de banken (lees: voorlichtingscampagnes)?
Met andere woorden: de banken hebben kennelijk hun verantwoordelijkheid genomen om de fraude rond internetbankieren effectief aan te pakken. Een goede zaak! 😃

Reageer