SNS

Beantwoord

Waarom is een adviseur nodig bij het afsluiten van SNS Lijfrente sparen?

  • 15 juli 2011
  • 29 Reacties
  • 6680 Keer bekeken


Toon eerste bericht

29 reacties

Hoi Jobje47,

We zijn als SNS wettelijk verplicht om de gemaakte kosten rondom bemiddeling in rekening te brengen bij de klant. Dit is de optelsom van alle handelingen die gedurende het afsluittraject wordt gedaan. Hierbij kun je denken aan het klantcontact met de adviseur, het beoordelen van de kennis en ervaringstoets, en het maken en versturen van de offerte. Heb je zo voldoende informatie?
Hallo Olaf, ben even uit de lucht geweest.Lees net je informatie nog eens door en denk dan "ja het zal allemaal wel zo zijn maar ik word er nog (steeds) niet vrolijk van". Veel wijzer zal ik niet worden, dus we stoppen maar met deze zaak/topic en gaan gewoon weer verder met het/ons dagelijks gebeuren, oké!
Badge +1
We zitten m.b.t. advieskosten in een overgangsfase. Er zijn veel producten afgesloten in het verleden waarbij de kosten op verborgen wijze zijn binnengelepeld. Voor oude producten is het maar de vraag of advieskosten in rekening gebracht mogen worden.
Dus de vraag is nu als een product in zijn tweede levensfase komt, had je dan al voor de kosten van de overgang betaald?
Mijn indruk is dat banken hieromtrent een erg korte termijn geheugen hebben. Bij de Rabo probeerden ze me laatst ook nog 'advies' kosten door de neus te boren...
Dus lees je kleine-letter contract etc er nog maar eens op na. Voortzetten bij een andere marktpartij kost natuurlijk altijd geld.

Misschien zou iemand die e.e.a. binnen de SNS, en dat van voor de wetswijziging heeft geregeld eens na kunnen kijken: werd het hele kapitaal gebruikt voor aankoop of niet?
Badge +1
Misschien zou iemand die e.e.a. binnen de SNS, en dat van voor de wetswijziging heeft geregeld eens na kunnen kijken: werd het hele kapitaal gebruikt voor aankoop of niet?
Goedemorgen eRik19,

SNS Lijfrente Sparen kent geen verborgen kosten. Dit is vanaf de aanvang ook altijd zo geweest en gecommuniceerd. Op het moment dat je van opbouw (SNS Lijfrente Sparen) naar afbouw (SNS Lijfrentenieren) gaat, is er sprake van een nieuwe overeenkomst tussen klant en bank. De klant is op dat moment vrij om te kiezen waar hij/zij de afbouwrekening opent. Iedere aanbieder brengt hiervoor advies en/of bemiddelingskosten in rekening.

Dat het in jouw ogen om eenzelfde situatie gaat, kan onze productspecialist wel begrijpen. Er kan echter zoveel gewijzigd zijn in je persoonlijke situatie dat als je hierover geadviseerd wil worden, we wettelijk verplicht zijn advieskosten in rekening te brengen. Je kunt ervoor kiezen om een afbouwproduct via 'execution only' af te sluiten, maar ook hier zijn kosten aan verbonden.

Reageer