SNS

Wat betekent een hogere WOZ-waarde van mijn huis?

  • 4 maart 2017
  • 25 Reacties
  • 2593 Keer bekeken

Geldvraag: wat heb ik aan die hogere WOZ-waarde van mijn huis?
De gemeente heeft de WOZ-waarde van mijn woning flink verhoogd, van 226 duizend euro naar 245 duizend. Wat heb ik daar aan? Dat gaat me vast geld kosten.
Wie een hypotheek heeft, kan juist profiteren van de hogere WOZ-taxatie door de gemeente. U kunt dat oordeel namelijk gebruiken om de risico-opslag van uw hypotheek te verlagen. Als de hypotheek meer is dan 50 tot 60 procent van de woningwaarde, betaalt u namelijk een verhoogde rente. Hoe hoger de hypotheek in verhouding tot de woningwaarde, hoe hoger de opslag de bank rekent voor het kredietrisico.

.
Lees hier verder.
.
Er zullen vast meer aspecten aanzitten, dus zoek het eerst goed uit!
Groet,
Ben 🆒

25 reacties

Bij WOZ Waarde Loket kunt u uw WOZ met die van de buren vergelijken.
Als de hoogte van de hyptheek 70 procent of minder was kon ik mijn levensverzekering loskoppelen van de hypotheek. Dit was gunstig omdat ik zelf naar een andere aanbieder kon die veel goedkoper was. Het is dan ook een minder groot gedoe omdat de nieuwe levensverzekering anders geaccepteerd moet worden door de hypotheekverstrekker.
Hoi Ibbie,

Welkom terug op de community. Wat goed dat je op deze manier een besparing kon realiseren.

@Erik: bedankt voor de link. Ik krijg de melding 'Voor deze woning is nog geen WOZ-waarde beschikbaar', maar ik hou het in de gaten. Altijd interessant om te weten hoe de waarde zich verhoudt tot vergelijkbare woningen.
Hier vind je alle risicoklassen de SNS met bijbehorende percentages

https://www.snsbank.nl/particulier/hypotheken/hypotheekrente.html

Als je een huis hebt van omstreek 226k dan zit je mogelijk onder de NHG-grens en scheelt je dus 0.05 procent. Maargoed alles wat je niet hoeft af te tikken scheelt weer.
4407 ipv 4520 rente scheelt je toch weer iets van 60-70 netto per jaar, wanneer je uitgaat van 2% bij 226k of 1.95%
Als je verwacht je huis binnen afzienbare tijd te verkopen is het wel prettig voor de onderhandelingen als de WOZ wat hoger is.
In de SNS-app staan ook mijn hypotheekgegevens, niks mis mee, maar de laatste tijd zie ik ook de vermeende "waarde" van mijn huis staan tot in centen achter de komma???!!!
Waar is die waarde op gebaseerd? Het weergegeven bedrag klopt in ieder geval van geen kant als je het op de WOZ-waarde baseert.
Bij het lokale bankkantoor nagevraagd, maar die wisten er eigenlijk geen fatsoenlijk antwoord op te geven en ik gaf toen aan het wel in het SNS-forum te vragen en waren zelf ook benieuwd naar het antwoord.
Graag een reactie van de SNS.
In de SNS-app staan ook mijn hypotheekgegevens, niks mis mee, maar de laatste tijd zie ik ook de vermeende "waarde" van mijn huis staan tot in centen achter de komma???!!!
Waar is die waarde op gebaseerd? Het weergegeven bedrag klopt in ieder geval van geen kant als je het op de WOZ-waarde baseert..

Is bij mij ook zo. Er zit een verschil van bijna 30 procent tussen de waarde die sns aangeeft en de woz waarde van mijn huis en een verschil van ruim 40% tov de reele waarde/verkoopwaarde vergelijkbare huizen. Sns schat waarde van het huis dus veel te laag in. Afgelopen jaar heb ik mn hypotheekrentes kunnen verlagen en omzetten met rentemiddeling naar voor mij mooie maandlasten, maar wel gebasseerd gelukkig op een reele tariefklasse en dus niet de lagere tariefklasse waarin ik terecht zou komen op basis van de door sns ingeschatte prijs..dat zou toch in negatieve zin enkele tienden van procenten in de rente schelen.
Badge +1
Goedemorgen heren,

Bedankt voor jullie signaal. Ik vraag een specialist om duidelijkheid te bieden. Jullie horen van me zodra ik meer weet.
Kan het de waarde zijn van bij het afsluiten van de hypotheek?
Groet,
Ben 🆒
Voor de waarde die de SNS mijn huis inschat mogen ze het huis meteen hebben, wel contant betalen s.v.p.:)
Het gekke is tevens dat je de waarde alléén in de app ziet en niet op de pc.
Kan het de waarde zijn van bij het afsluiten van de hypotheek?
Groet,
Ben 🆒
in ieder geval niet bij mijn huis, in de catergorie "rondje open": 13 jaar geleden VON, nieuwbouw dus, gekocht voor 349k. Sns geeft een waarde aan in de app aan van 309, woz is 396 en vrij verkoopwaarde ongeveer 430-435. Omvang hypotheek is 289.
|Inderdaad, tot op twee cijfers achter de komma. Heeft iemand weer eens niet goed over nagedacht. oplossing: het getal (met twee cijfers achter de komma) delen door 1000, dan de integer ervan nemen en dat getal weer vermenigvuldigen met 1000.
"Vroeger", toen we nog met rekenlinealen werkten, werden deze fouten vanzelf rechtgetrokken. Maar ja, computers...
Kan ik binnenkort al een antwoord verwachten omtrent mijn vraag over de zichtbaarheid en de juistheid van de waarde van mijn huis in de SNS mobiel bankieren app?
Hoi Jan-Dirk en de andere leden,

Inmiddels heb ik een antwoord. In Mijn SNS staat bij de getoonde woningwaarde een informatieknop. Als je daarop klikt, dan verschijnt de volgende tekst: "Dit is de waardebepaling van je huis die je aan ons hebt doorgegeven. Bijvoorbeeld na een taxatie van je huis. Of de WOZ-waarde als taxatie niet nodig is. We stellen de marktwaarde van je huis vast op 85% van de ingestuurde WOZ-waarde". Ik heb dit getest in Mijn SNS en de mobiele app. Niet alleen komen de waardes overeen, het is inderdaad de waarde die in het ingestuurde taxatierapport staat.

Natuurlijk kan de waarde na verloop van tijd anders zijn, waardoor je in aanmerking komt voor een andere tariefgroep. Geef dit dan aan ons door met een bewijs van de recente WOZ-waarde of een recent taxatierapport. Hier vind je meer informatie en het benodigde formulier.

Edit: precies een jaar geleden bespraken we hetzelfde onderwerp in dit topic.
Ik heb een tijd terug mijn huis opnieuw laten taxeren, beetje afgelost en na overleg met de adviseur is daarna mijn rente aangepast. Woningwaarde werd direct conform taxatie zichtbaar. De nieuwe rente na de eerste nieuwe renteperiode.
Een taxatie voor dit doel kan je niet aftrekken; dat mag alleen bij "verkrijging" van een lening; en dat is hier niet aan de orde.
Let op dat je voor een eventuele rente aanpassing op basis van risicoklassen uit moet gaan van de geldende tarieven van het moment van afsluiten. Je adviseur kan je hier meer over vertellen.
@MarcelR, krijgen jullie als SNS-medewerkers nog een korting bij een SNS-hypotheekadviseur of een speciaal tarief? Hoort dat misschien bij de (secundaire) arbeidsvoorwaarden?
Badge +2
Hoi Blacktomcat,
In het verleden ontvingen medewerkers personeelskorting op de hypotheekrente. De regelingen zijn de afgelopen tijd flink versoberd. Sinds 1 januari 2017 ontvangt personeel geen korting meer op het rentepercentage van de nieuwe hypotheek.
Marijke, als je geen korting meer krijgt op het rentepercentage, zijn er dan nog andere voordelen? Bv. goedkoop of gratis advies van een hypotheekadviseur?
Hoi Blacktomcat,

Begrijpelijk dat je hier nieuwsgierig naar bent maar ik kan daar niet verder op ingaan. Dit zijn interne afspraken die we met elkaar maken. Nu klinkt het allemaal heel mysterieus, maar dat valt reuze mee. Zoals aangegeven zijn de regelingen aardig versoberd zodat we aansluiten bij de verwachtingen die de samenleving van ons heeft.
Zoals aangegeven zijn de regelingen aardig versoberd zodat we aansluiten bij de verwachtingen die de samenleving van ons heeft.
Oei, das niet zo handig; de samenleving heeft nu juist de verwachting van openheid.
Groet,
Ben 🆒
PS "de regelingen aardig versoberd" is wel erg rekbaar.
Dus is er nog steeds een regeling................
Dus is er nog steeds een regeling................
"Kiek, daor he`j`t al"
Groet,
Ben 🆒
De cao is volgens mij openbaar hoor.
Reputatie 5
Badge +4
De cao is volgens mij openbaar hoor.

Hoi @Leonie,

Het is alweer een tijd geleden dat hier een antwoord werd gegeven. Ik begrijp je reactie over de openbaarheid van een CAO, het grappige is dat de WOZ-waarde van een huis eigenlijk het onderwerp van dit gesprek is. Toch bedankt voor je bericht, in het voorjaar van 2019 wordt dit onderwerp vast weer zeer actueel.

Reageer