SNS

Vraag

Zijn er kosten verbonden aan betalingen binnen de Europese Economische Ruimte?

  • 13 december 2018
  • 1 Reactie
  • 659 Keer bekeken

Vandaag logde ik in op Internetbankieren en las de Pop-up over wijzigingen in wetgeving. Het onderwerp over: overboeken van bedragen binnen de Europese Economische Ruimte, voelt onvolledig aan. Volgens de actuele versie van de lesstof van de WFT basisopleiding, kan de Nederlandse consument gratis in Euro's naar bankrekeningen binnen de Europese Economische Ruimte overboeken, als de kosten Shared zijn, en de BIC en IBAN van de begunstigde worden vermeld in de overboeking.

De genoemde pop-up suggereert, dat een SNS klant in zo'n geval wel kosten betaald. Klopt dit, of wordt deze suggestie gewekt door een onvolledige vermelding in de pop-up?

1 reactie

Hoi KP47OV,

Welkom op de community. Goed dat je je vragen kenbaar maakt als de voorwaardenwijziging in Mijn SNS vragen oproept. Eén van de wijzigingen is dat voor betalingen binnen de EER (Europese Economische Ruimte) alleen nog de kostenverdeling ‘Shared’ is toegestaan, ongeacht de valutasoort van de betaling. Bij de ‘Shared’ kostenverdeling betalen de betaler en ontvanger elk de kosten van de eigen bank. Voor een betaling in euro’s naar IBAN in een SEPA-land worden geen kosten in rekening gebracht. Er zijn een aantal landen die wel onder het SEPA-gebied vallen maar niet binnen de EER: Guernsey, Isle of Man, Jersey, Monaco, San Marino en Zwitserland. Kun je met deze informatie verder?

Reageer