SNS

Ben jij een held met geld? De Week van het Geld 2019

  • 25 maart 2019
  • 0 Reacties
  • 25120 Keer bekeken

Reputatie 5
Badge +4
De Week van het Geld 2019
De Week van het Geld is vandaag gestart met als thema: ben jij een held met geld? Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Als kinderen jong leren hoe zij verstandig met geld kunnen omgaan, wordt een basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Maar liefst 2/3 van de kinderen geeft aan dat je een held met je geld bent als je goed nadenkt voordat je iets koopt. Ook wordt er vaak voor sparen gekozen. De kinderen vertelden ook graag welk beroemd persoon voor hen een ‘geldheld’ is. De bekende vlogger Enzo Knol is het vaakst genoemd. Maar ook Dagobert Duck, Lil Kleine, papa en mama worden door veel kinderen als geldheld betiteld.


Voor alle geldhelden in Nederland
Bekende of onbekende Nederlander, jong of oud: we leren graag iedereen met geld omgaan. Daarom werken we mee aan een paar initiatieven. Zo ondersteunen we (als onderdeel van de Volksbank) Eurowijs. Dat is een gratis geldonderwijsprogramma voor het basisonderwijs en voor de onderbouwgroepen van het voortgezet onderwijs. Zo leren kinderen spelenderwijs over sparen en uitgeven, rekenen met de euro en veilig pinnen en worden ze de slimme geldhelden van de toekomst. We hebben een leuke video gemaakt die je hier kunt bekijken.

Bank voor de Klas
In de Week van het Geld geven duizenden enthousiaste medewerkers van verschillende banken gastlessen op basisscholen in heel Nederland. Oók onze medewerkers geven geldlessen op school. Dit doen ze met het programma Bank voor de Klas. De les Bank voor de Klas wordt onder andere ingevuld met Eurowijs en met de Cash Quiz, een spannend interactief spel met filmpjes op het Digibord. De kinderen spelen in teams tegen elkaar en beantwoorden vragen over (omgaan met) geld.

Oók leuk voor thuis
Veel activiteiten vinden deze week plaats in de klas. Ben je enthousiast geworden en wil je thuis ook aan de slag met de Week van het Geld? Lees hier een aantal leuke Eurowijs opdrachten die je samen met je kind kunt doen. Ik kijk met plezier uit naar jouw ervaringen, hoe leer jij je kind omgaan met geld?

0 reacties

Geen reactie

Reageer