SNS

Nieuw schooljaar, nieuwe website voor Eurowijs

  • 21 augustus 2018
  • 2 Reacties
  • 6372 Keer bekeken

Badge +2
De eerste basisscholen starten deze week weer met een nieuw schooljaar. Dit was voor ons een mooi moment om de vernieuwde website van Eurowijs te lanceren. De voorbereidingen startten al in december vorig jaar en vooral de afgelopen weken is er keihard gewerkt om de puntjes op de i te zetten. Collega Hilde Krens, initiatiefneemster van Eurowijs, legt in een interview aan de redactie uit waarom de oude site écht niet meer kon.

Wat is Eurowijs?
Het oplettende community-lid heeft ons vast weleens gehoord over het educatieve programma 'Eurowijs'. In oktober 2013 zijn we hiermee gestart als gastlessen programma. Medewerkers van de Volksbank kunnen zich intekenen om gastlessen te geven op basisscholen. In 2015 kregen we een beetje last van ons eigen succes, we konden niet meer voldoen aan alle gastlesaanvragen. We moesten scholen en kinderen dus teleurstellen, dat was wel het laatste wat we wilden. Eind 2015 hebben we daarom besloten dat scholen en leerkrachten ook zelf het gratis lesmateriaal bij ons konden bestellen.

Waarom een nieuwe website?
Financiële educatie is een belangrijk speerpunt van de Volksbank want het draagt bij aan de financiële weerbaarheid. Leerkrachten kunnen nu online het lesmateriaal doorbladeren, zodat ze een keuze kunnen maken welk lesmateriaal het meeste aansluit bij de leerlingen. Ook het lesmateriaal voor het middelbaar onderwijs staat nu prominenter op de website. En last but not least: gastdocenten, onze eigen collega's van de Volksbank, kunnen zich op de site aanmelden om lessen te geven.

Hoeveel Eurowijs gastlessen worden er eigenlijk binnen de Volksbank gegeven?
Dat zijn indrukwekkende aantallen. In 2017 groeiden we van 557 naar 984 gastlessen. En in de 1e helft van 2018 zijn er al 766 lessen gegeven. Dus dit jaar gaan we zeker de 1000 halen. Al 2.400 scholen kennen ons, dat is meer dan een derde van alle scholen in Nederland.

Wat zijn de verdere plannen met Eurowijs?
In het najaar organiseren weer een Eurowijsdag. Op deze dag staan alle directie- en MT-leden voor de klas. Bovendien bestaan we in oktober 5 jaar. Dit vieren we met leuke acties op Facebook voor de leerkrachten. En natuurlijk staat in januari 2019 de onderwijsbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht weer op de agenda. Genoeg werk aan de winkel dus.

Wat doe jij om ervoor te zorgen dat je kinderen leren omgaan met geld? Alle tips zijn natuurlijk van harte welkom. Zo leren we van elkaar 🙂

2 reacties

.


.
Groet,
Ben 🆒
PS MT-leden?
Ja, Ben. DE management team leden van de Volksbank staan dan voor de klas. Zij mogen zich op 22 september as. ook bij ons vertonen op de besloten bierproeverij. Dames en heren MT-leden en directie, aanmelden kan nog steeds!

Reageer