De vragenlijst, die je na een contact met sns krijgt, is complete onzin


Renteverlenging via de website lukte in mijn geval niet. Ik stuurde daarop een email met de vraag hoe dit op te lossen.
Vervolgens ontving ik een standaardemail, waarvan de tekst volledig gelijk was aan de verlengingsbrief, die ik ontvangen had. Ze hadden mijn email dus niet gelezen.
Toen ik daar een opmerking over maakte, kreeg ik een excuus email met het advies e.e.a. per post af te handelen. Op zich prima, maar dat wist ik al en was geen antwoord op mijn vraag.

Vervolgens ontving ik het verzoek mee te doen aan het tevredenheidsonderzoek. In de vragen daarin kon ik niet aangeven wat er werkelijk gebeurd was. Persoonlijk kan ik zo'n gebeurtenis wel relativeren, maar er is geen enkele manier om aan te geven dat het fout ging, maar dat dat niet het einde van de wereld is.
Open vragen zou dit verbeteren. Kwalitatief onderzoek iemand?
Frank

3 Reacties

Hoi Frank,

Goed dat je kritisch naar de vragenlijst kijkt. Als het goed is, dan kun je aan de vragenlijst opmerkingen toevoegen. Hierin kun je laten weten wat er misging of beter kon. Het is niet de bedoeling dat je mails ontvangt waar je niets aan hebt of waarmee je niet bent geholpen. Heb je inmiddels een antwoord op je vraag?
grappig ik zie deze nu pas, het is inderdaad lastig als je van die invul lijstjes krijgt , ik heb er nooit een nodig gehad van de SNS maar ik ken ze wel meestal zijn de vragen zo opgesteld dat het lijk of je redelijk tot zeer tevreden was als je ze hebt ingevuld. listen worden meestal door een computer na gekeken waardoor ook al de tevredenheid wat kan worden opgeschroefd . ook zie je vaak bij bedrijven dat als je ergens een vraag kunt stellen de vragen al voorgebakken zijn en dan komen ze met een antwoord waar je ook vaak niks mee kunt . maar op een andere manier gaat het vaak teveel kosten.
dus opzich denk ik dat we bij de SNS niet mogen klagen omdat we ook op deze manier ons kunnen uiten.
Reputatie 3
Het probleem met dergelijke tevredenheidsonderzoeken is meestal dat de vraagsteller een ander doel lijkt te hebben dan de antwoorder.
Vaak gaan de vragen over het klantcontact. Als ik een uiterst behulpzame en vriendelijke medewerker heb getroffen die niet aan mijn wens heeft kunnen voldoen, ben ik ontevreden. Maar moet het oordeel over die medewerker en mijn tevredenheid over de wijze waarop ik ben aangesproken daar dan onder lijden?
Lijstjes zonder mogelijkheid tot opmerkingen over wat ik echt vind vul ik dan ook niet in. Dat betekent dat ik doorscroll naar het eind om te zien of die mogelijkheid er is. Veel lijstjes staan dat niet toe als je de eerste vragen niet hebt beantwoord. Nog een reden om niet te reageren.

Reageer

  • :D
  • :?
  • :cool:
  • :S
  • :(
  • :@
  • :$
  • :8
  • :)
  • :P
  • ;)