SNS

Prinsjesdag: besparen, besparen!

  • 1 oktober 2010
  • 0 Reacties
  • 9303 Keer bekeken

Prinsjesdag heeft alweer een beetje kunnen bezinken. Bekomen van de eerste schrik, zullen de meeste mensen tot de conclusie komen dat we de komende maanden minder te besteden hebben. Dat betekent besparen op uitgaven. Of kijken of je wat kunt bijverdienen. Als dat tenminste lukt in jouw persoonlijke situatie. De kunst is om met kleine aanpassingen op gebied van inkomsten en uitgaven goedkoper te leven. Zonder het gevoel te hebben dat je het met minder moet doen.

Hier alvast een paar handige bespaartips:
- Doe de ?moet dit echt? check. Als je op het punt staat iets te kopen of een contract af te sluiten, bedenk je of je het echt nodig hebt.
- En als je echt iets nodig hebt, kijk dan eerst op marktplaats.nl of een vergelijkbare site. Dit kan veel geld schelen. Ook handig als je een origineel cadeautje zoekt. Je kunt er prima spullen krijgen. Tweedehands of soms zelfs nieuw.
- Haal die NEE/NEE sticker van je brievenbus af en spit alle folders door naar aanbiedingen. Niet alleen voor eten, maar ook voor zaken waar je toch al van weet dat je ze de komende maanden nodig gaat hebben. Let wel op: koop geen dingen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt.
- Is je vaste contractsduur van je mobiele telefoon afgelopen? En ben je nog steeds tevreden met je toestel? Zet je abonnement dan over naar een ?sim only? variant. Scheelt al snel veel geld

Soms kan je ook wat doen om je inkomsten te verhogen. Denk eens na voordat je oude spullen bij het grof vuil zet. Kan je er nog wat voor krijgen? Spit eens door al je spullen heen. Heb je op zolder nog zaken staan die je eigenlijk nooit meer gebruikt? Zet het te koop! Het ruimt nog op ook. Probeer het. Ook als je denkt er geen geld voor te kunnen krijgen. En lukt het echt niet? Laat het dan gratis afhalen. Maak je iemand anders weer blij. Die kan een kostenbesparing vermoedelijk ook wel gebruiken.

Op de langere termijn zorgt dit ?recyclen? voor minder afval en minder onnodige productie. Dus met het gebruik van online aan- en verkoopsites ben je nog milieubewust bezig ook! Dan gaan we met z?n allen die Kyoto doelstellingen (alweer bijna vergeten dat die er ook nog zijn) nog halen ook?

0 reacties

Geen reactie

Reageer