SNS

Terugblik 2010, vooruitblik 2011

  • 4 januari 2011
  • 0 Reacties
  • 5444 Keer bekeken

Tja, het is weer het einde van het jaar. En wat voor jaar. Het jaar van de gedoogregering, waar de hypotheekrenteaftrek voorlopig weer even veilig gesteld werd. Het jaar waarin het spaarloon (deels) vrij viel, om vervolgens massaal weer op een spaarrekening gezet te worden of gebruikt werd om schulden in te lossen en niet om meer te consumeren. Het jaar waarin de pensioenen bij pensioenfondsen minder waardevast bleken dan we met z?n allen verwacht hadden.

Het jaar waarin een groot verschil ontstond tussen de werkelijkheid rondom de economie en het gevoel dat we daarbij hadden. Met een veel lagere werkloosheid dan verwacht, hogere economische groei en hogere winsten door het bedrijfsleven dan verwacht was de stemming in het gemeen toch erg somber. Het jaar dat de crisis dus nog steeds niet uit het beeld verdwenen was en de nodige landen door dit gebrek aan vertrouwen een beroep moesten doen op het Europese noodfonds.

Het jaar waarin de natuur van zich liet voelen (aardbevingen, vulkanen die uitbarsten en streng winter weer) maar ook klappen moest incasseren (zoals de explosie van het boorplatform in de Golf van Mexico). Gelukkig nam de snelheid van ontbossing in het Amazone gebied af, maar vormt nog steeds een probleem.

Het jaar waarin Nederland toch weer een paar mooie gouden medailles won op de Olympische spelen, maar onze schaatsers ons wat teleur stelden. Het jaar waarin Nederland de wereldbeker aan de neus voorbij zag gaan. Het jaar waar Nederland zich terugtrok uit Afghanistan.

Het jaar waarin The Voice of Holland, ondersteund met een totale Social Media en internet strategie, het traditionelere Popstars van de kaart veegde. Het jaar waarin de I-Phone eindelijk ook door andere providers geboden kon worden. Het jaar waarin de ?slate PC?s? hun doorbraak kenden.

Laten we hopen dat het komende jaar een jaar van mogelijkheden wordt.

Het jaar waarin de grauwe sluier van wantrouwen eindelijk over de economie wegtrekt en mensen weer vertrouwen hebben en dat we met z?n allen lekker aan de slag kunnen en blijven.

Het jaar waarin de mensheid en de natuur elkaar wat meer respecteren en met rust laten. Met minder natuurlijk geweld en minder geweld tegen de natuur.

Het jaar waarin de technologische mogelijkheden het leven van mensen wat eenvoudiger maakt in plaats van alleen maar complexer.

Kortom, laten we er een mooi jaar van maken waarin we de crisis van 2008 eindelijk achter ons laten en de toekomst weer vol vertrouwen en met energie tegemoet treden?

0 reacties

Geen reactie

Reageer