SNS

SNS Mobiel Betalen

  • 28 juni 2017
  • 351 Reacties
  • 65527 Keer bekeken

Reputatie 3
Badge +1
Er is hier al vaak gesproken over snel en makkelijk betalen met je mobiel.
Het kan bijna met de SNS Mobiel Betalen app.

We starten nu met een pilot waar jij aan mee kunt doen.
Heb jij een betaalrekening bij SNS, een toestel met een recente versie Android mét NFC chip en de SNS Mobiel Bankieren app? Doe dan mee
Deze pilot is inmiddels afgelopen

Na aanmelding krijg je per e-mail instructies hoe de pilot werkt. Wekelijks voegen we nieuwe gebruikers toe aan de pilotgroep. Je krijgt een bericht als je bent toegevoegd. Tijdens de pilot kun je deze app uiteraard gratis testen.

Doe mee en deel je ervaringen.

De pilot is afgelopen. De app is inmiddels te donwloaden in de Google Play Store.
https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.snsbank.mobielbetalen

351 reacties

Net de mail gestuurd groetjes
Reputatie 3
Badge +1
Eveneens zojuist de mail gestuurd 😃
Reputatie 3
Badge +1
Leuk Sjaakie en Stefan 🙂
Reputatie 3
Badge +1
Is er al iets bekend over wanneer (datum) de pilot start?
Ja, ik had vandaag wel een mailtje verwacht, maarja ik weet beter inmiddels haha 😉
Ja, ik had vandaag wel een mailtje verwacht, maarja ik weet beter inmiddels haha ;-)
Wekelijks worden er nieuwe gebruikers aan toegevoegd: er staat niet dat dit op volgorde van binnenmkomst is en er staat ook niet hoeveel het er per week zijn (1, 2, 10, ??). Dus Sjaakie93, nog (even) geduld hebben.:)
Komt goe 😃
In de 2e week van juli starten we met de pilot met een 1e groep, daarna breiden we deze groep wekelijks uit.
Waarom geen iPhone?????
Die laten dat niet toe..ze lopen een beetje achter en iPhone wil de boel afschermen. Ik kan bijv ook niet met Teamviewer op een iPhone..

Maw het systeem is gesloten totdat Apple het toelaat 😞
Zojuist dd mail beantwoord met het Play mail adres.

Mölke.
Zag net dat op mijn mobile iets veranderd was zodat ik met mobiel ook kon betalen heb het nog niet geprobeerd en weet nog niet goed hoe te doen zijn daar gegevens over verkrijgbaar ?

Gr Piet
Zo hier ook ff aangemeld
S7 met Nougat 🆒
Zelfs ik heb me gemeld
Maar niet om deze methode standaard te gaan gebruiken. Een test is leuk.
Reputatie 3
Badge +1
@Koos: pas op hoor! Straks wil je niet meer anders 😉
Dat vrees ik ook! Koos, zet hem op en ga zo door!
Hallo Mölke en Piet Janssen,

Welkom op de community. Leuk dat jullie je gelijk aanmelden voor de pilot.

@Piet Janssen, je krijgt een bericht als de pilot start. Op dit moment kun je nog niet met je mobiele telefoon betalen.

@Allemaal, mooi om te zien hoe enthousiast jullie zijn.

Om wegwijs te worden lees je het topic Welkom op de community door. In de Koffiekamer kom je meer te weten over andere leden en stel je jezelf voor.
Ook net aangemeld. Ik heb al contactloos betalen via Vodafone/paypal, maar ik vind dat minder omdat het dagen duurt voordat het eindelijk is afgeschreven.
@Koos: pas op hoor! Straks wil je niet meer anders ;)
Ik heb eerder een smartphone van mijn werkgever gehad. Na een half jaar gefrustreerd teruggegeven en in plaats daarvan een simpele Nokia met dualSIM aangeschaft, zodat ik privé en werk toch kon scheiden.
Ben ook benieuwd hoe het deze keer bevalt.
Reputatie 3
Badge +1
Ook net aangemeld. Ik heb al contactloos betalen via Vodafone/paypal, maar ik vind dat minder omdat het dagen duurt voordat het eindelijk is afgeschreven.
Ik ook, en ik herken het 'probleem' van de vertraging. De afschrijvingen staan overigens wel direct en netjes in mijn paypal overzicht, maar op de SNS betaalrekening zie ik ze pas enkele dagen later, waarbij de omschrijving flink is ingeperkt..

Ik gebruik ook de combinatie van de Vodafone wallet met mijn ASN VISA creditcard van ICS. Daar zie ik ook direct de afschrijvingen in de vorm van reserveringen in mijn rekeningoverzicht. Alleen daarvan krijg je 1x per maand de totale afrekening.

Overigens til ik niet zwaar aan dit 'vertragingsprobleem'. Ik ben wel benieuwd of SNS mobiel betalen naast de Vodafone Wallet kan functioneren en of het net zo makkelijk is in het gebruik (of misschien wel nog makkelijker :)). Ook ben ik benieuwd of ik kan blijven reizen met mijn OV chip die ook in deze Wallet zit...
Ik heb zojuist een mail gestuurd, lijkt me leuk om te testen!
Zelf heb ik niet de nieuwste telefoon, dus zou gelijk een mooie test zijn of dat ook goed gaat.

Wat ik me wel afvraag, mijn telefoon heeft NFC. Maar je kunt bij tegenwoordig ook een SIM kaart met nfc aanvragen. Wat kun je daar dan mee?
Goedemiddag HBO,

Welkom op de community en leuk dat je je als enthousiasteling hebt aangemeld voor de pilot. We zijn blij met iedere deelnemer.

De meeste nieuwe smartphones hebben een geïntegreerde NFC-functie. Als je dit niet hebt, dan kun je een NFC simkaart bestellen bij je mobiele provider, zodat het alsnog mogelijk is om de bijbehorende functies te gebruiken.

Wil je een keer zelf een topic aanmaken? In het topic Welkom op de community lees je hoe dat moet. Op de community praten we ook over ‘niet bankzaken’ in de Koffiekamer en stel je jezelf voor.
Ok bedankt voor de uitleg. Ik heb nog een gepersonaliseerde pinpas zonder contactloos betalen, daarom lijkt betalen met mobiel ook zo handig. mn telefoon heb ik altijd bij me.

Wat dan wel het verschil lijkt, mijn smartphone heeft NFC, maar dat werkt alleen als hij aan staan (en accu dus vol is 😉 )
Werkt een NFC simkaart dan altijd, ook als je telefoon uit staat? Dan is dat hetzelfde als je pinpas met draadloze chip zegmaar?

Ik wacht de aanmelding af en dan gaan we testen 🙂
Reputatie 3
Badge +1
Irene heeft niet het juiste antwoord gegeven m.b.t. de NFC SIM. Om met je telefoon contactloos te kunnen betalen of met het OV te kunnen in-/uitchecken, heb je altijd een smartphone met NFC functie nodig. Dat heeft te maken met de speciale antenne en bijbehorende NFC chip die in de telefoon moet zitten.

Daarnaast heb je een digitaal veilig plekje in je telefoon nodig om bijvoorbeeld je bankpas in op te slaan. Je wilt immers niet dat een willekeurige app toegang heeft tot jouw bankpas en/of de gegevens die daarop staan. Zo'n plekje heet 'secure element'. Die heb je in 3 smaken:
  1. in de SIM kaart van je mobiele provider (KPN, Vodafone, T-mobile, etc.)
  2. in een speciale chip (embedded secure element) van de telefoon leverancier (Samsung, HTC, Apple, etc.)
  3. in de cloud of HCE (Host Card Emulation): dan staan de gegevens eigenlijk gewoon bij de bank voor het grootste deel

Het voordeel van de eerste twee opties is dat de bankpas ook werkt als de telefoon op stand-by staat of zelfs helemaal uit. Ook als de batterij leeg is (dwz niet genoeg energie heeft om de grote verbruikers als het scherm en de cpu van de telefoon van stroom te voorzien), blijft de NFC functie vaak nog enkele dagen werken op de restcapaciteit van de (bijna) lege batterij.

Bij optie 3 (HCE) gaat dat natuurlijk niet en moet de telefoon aan staan om een betaling te kunnen doen.

Voldoende duidelijk?

Reageer