Wensen voor het community platform


Reputatie 1
 • SNS Topper
 • 269 reacties
Ondanks dat er technische en financiële beperkingen zullen zijn bij wat er aan de community kan worden veranderd wil ik toch een paar wensen uiten die de functionaliteit nog wat kunnen vergroten.

Onbeperkt wijzigen van startpost door topic auteur.
In lange topics (=veel reacties) over grote onderwerpen waar veel aspecten bij zijn betrokken zou het handig zijn als de topic-auteur de mogelijkheid zou hebben om onbeperkt de startpost bij te kunnen werken. De startpost kan dan gaan werken als een verzamelpunt van feiten, informatie en conclusies die uit de discussie naar voren komen. Op deze manier kan de startpost als wervend gaan werken om nieuwe deelnemers in de discussie te betrekken. In een oogopslag is in de startpost namelijk terug te vinden wat in al die pagina's van het topic boven water is gekomen. Door hun vele pagina's kunnen lange topics wat "gesloten" en intimiderend worden, met een bijgewerkte startpost kan dit ondervangen worden.

Het maken van hyperlinks met een widget faciliteren.
Eerlijk is eerlijk, op zich werkt de functionaliteit wel, maar met mijn luie hersens moet ik toch elke keer weer die hyperlink string uit de voorbeeldpagina achter het vraagteken halen. Het maken van een nette hyperlink wordt zo op een computer bewerkelijk en tijdrovend, en op een smartphone is het op eieren lopen om in alle pagina-wissels niet per ongeluk de discussie weg te klikken. Het kunnen linken naar informatie is een belangrijke randvoorwaarde voor een levendige discussie. Gek genoeg is er wel een widget aanwezig voor het linken van plaatjes terwijl dat minder vaak gebeurt. Een twee stappen widget dat twee strings (webadres en titel) samenvoegt tot een code zou de lading al dekken.

Misschien is het goed, als je ook iets aan de functionaliteit van de community site mist, om dit in dit topic te melden. Om duidelijk te maken hoe de community zou moeten veranderen helpt het daarbij om niet alleen aan te geven wat je mist in de huidige community maar dat je ook tracht te bedenken hoe je zou willen dat het wel zou moeten werken.

6 Reacties

Reputatie 2
Hoi Ferd,
volgens mij heeft de SNS ergens de laatste paar maanden aangegeven dat men met Insided bezig is de presentatie/werking van de Community aan te passen. Ik denk dat dit initiatief een beetje te laat is. Maar dat kan een Mod waarschijnlijk wel toelichten.
Blijft een beetje de situatie dat Insided eigenaar / ontwikkelaar / beheerder van het onderliggend systeem is. Als "gebruiker" (SNS) kun je inspelen via bepaalde opties die er zijn, waarbij een kostenplaatje hoort. Hierbuiten zijn er meen ik geen mogelijkheden opties in te voeren. Dit is zoals het mij bekend is.
In het verleden zijn er al heel wat opties / wensen aangedragen (waarschijnlijk nog te vinden in de community), die helaas "het niet gehaald" hebben.
Groet,
Ben :cool:
PS ik ben gestopt met de zeer omslachtige handelingen voor vele tekstopties, link inclusief.
Reputatie 1
Hoi Ben,

Een initiatief is in principe nooit te laat :cool:. Wel zie ik met jou de indirectheid waarmee veranderingen in dat platform zijn te bewerkstelligen. Het enige wat ik kan doen is wat ik al een tijd (....altijd) mis opnoemen en beargumenteren waarom het relevant is hopen om de functionaliteit toe te voegen.

Nu je het toch over hebt. Als er veranderingen hebben plaatsgevonden, dan hebben die zich wat aan mijn aandacht onttrokken, met misschien als enige uitzondering het befaamde groene streepje:8.

Ben, we zien het wel, ik ben desondanks benieuwd hoe SNS reageert. Als de nood aan de man komt dan moet SNS misschien op zoek naar een andere hosting provider, eentje waarbij een hoop voor de hand liggende functies gewoon kunnen, en we er niet eens meer om hoeven te vragen.
Reputatie 1
Ik weet niet of het mogelijk is, maar misschien zou er ook een mogelijkheid moeten zijn om je bericht te verwijderen na enige tijd. Als je nu na een paar dagen het bericht wilt verwijderen omdat je een andere mening hebt gevormd kan dat alleen door tussenkomst van een moderator.
Reputatie 3
De voorstellen van Ferd en GHM45 klinken wel aardig, maar gooien mijns inziens de discussies wel erg in de war.
Wanneer er reacties zijn, is dat op de inhoud van de starttopic. Als daaraan wijzigingen kunnen worden aangebracht (of zelfs verwijderd) is het heel goed mogelijk dat de reageerders in een belachelijke situatie worden geplaatst. Dus om het zuiver te houden, zouden alle reageerders op de hoogte gebracht moeten worden en tevens de gelegenheid moeten krijgen hun reactie ook bij te werken.
Dus als je van mening bent veranderd, zeg dat dan gewoon. In mijn ogen ben je dan prima bezig. Het is een teken van kracht als je dat kunt en wilt doen, en het komt de gedachtegang in de community ten goede.
Reputatie 1

De voorstellen van Ferd en GHM45 klinken wel aardig, maar gooien mijns inziens de discussies wel erg in de war.

Ik denk ook niet dat het oogpunt moet zijn is om de geschiedenis te herschrijven. Zie de startpost meer als een consolidatie wat er in een lang topic aan gegevens naar boven is gekomen die voor alle betrokkenen als een paal boven water staan. Feiten, gegevens en informatie, links en bronnen. Meningen, veronderstellingen en aannames reken ik daar niet toe. Een startpost is als een status van de discussie, en is volgend, niet sturend.

Los hiervan is het onbeperkt posts kunnen aanpassen wel een wens van mij. Ik zie wel eens typefouten die ik had willen aanpassen, wat dan niet meer kan. Een melding dat de post is gewijzigd is dan wel handig. Ik verwacht dat we allemaal volwassen genoeg zijn dat we met die verantwoordelijkheid om kunnen gaan. Eigenlijk heb ik nooit dat ik achteraf een post inhoudelijk wil aanpassen. Als er een discussie op volgt dan kan ik altijd in een latere post op een mening of inzicht terugkomen. Niets geen schande aan wat mij betreft, ik denk dat het iemand alleen maar siert als die laat blijken open te staan voor argumentatie. Uiteindelijk moeten de moderatoren dan een record hebben van de edits in een post. Maar ja, ik heb het ook wat meer over informatie management, terwijl de huidige omgeving meer is gedreven op klantenmanagement. Die twee doelen zijn niet per se gelijk.
Reputatie 3
Ferd schreef:


Los hiervan is het onbeperkt posts kunnen aanpassen wel een wens van mij. Ik zie wel eens typefouten die ik had willen aanpassen, wat dan niet meer kan. Een melding dat de post is gewijzigd is dan wel handig.


Ik heb dat wel eens met de toonzetting die wel een tandje meer of juist minder mag.

Reageer

  • :D
  • :?
  • :cool:
  • :S
  • :(
  • :@
  • :$
  • :8
  • :)
  • :P
  • ;)