SNS

Aandeel SNS Reaal verworden tot een pennystock.

  • 13 juni 2012
  • 6 Reacties
  • 8396 Keer bekeken

Reputatie 4
Badge +1
Vandaag gelezen in het FD:

Het aandeel van bank-verzekeraar SNS Reaal is verworden tot een pennystock. In 6 jaar tijd verdampte ruim €3,7 mrd aan beurswaarde.Het aandeel SNS Reaal sloot dinsdag op €0,99. Het was voor het eerst dat de koers van SNS Reaal onder de €1 dook.

http://fd.nl/beleggen/674658-1206/aandeel-sns-onder--1

6 reacties

Reputatie 3
Badge +1
Het ziet er inderdaad somber uit voor de koers. Analisten verwachten dat SNS Reaal de komende jaren geen winst zal behalen en dat er een grote kans is dat de staatslening niet op tijd wordt terugbetaald in 2013.
Badge
Heeft dat nog gevolgen voor ons, eenvoudige klanten?
Beste ReinoutS,

De koers van het aandeel SNS REAAL heeft geen gevolgen voor de consument.

SNS Bank heeft in 2011 en het eerste kwartaal van 2012 winst gemaakt. Ook is onze kapitaalratio gestegen naar 9,4%. Vijf jaar geleden was dit nog 6,5%. Dit is een goede economische prestatie en we streven naar een kapitaalratio van 10%.

Kortom; geen reden om je zorgen te maken.

Reputatie 4
Badge +1
Vanochtend eerst het bericht dat SNS Reaal opties onderzoekt om onderdelen te verkopen om het vermogen te versterken:

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3286004/2012/07/13/SNS-Reaal-onderzoekt-strategische-opties.dhtml

en in reactie daarop een flinke koersdaling:

http://www.nrc.nl/nieuws/2012/07/13/koers-sns-reaal-fors-onderuit-zorgen-over-financiele-problemen/
Reputatie 4
Badge +1
Hier nog wat nuttige info:

SNS Reaal werkt met verschillende spaarmerken. Zo kun je sparen bij SNS Bank, maar ook bij dochters SNS Regio Bank en dochter ASN Bank. Deze drie hebben overigens aparte bankvergunningen, zodat spaarders voor het depositogarantiestelsel tegoeden niet bij elkaar hoeven op te tellen voor de dekkingsgrens van 100 duizend euro per persoon. SNS Regiobank en Reaal bancaire diensten vallen overigens wel onder dezelfde vergunning voor het depositogarantiestelsel.

Met circa 35 miljard euro aan spaargelden heeft SNS Reaal zo'n 10 procent van de Nederlandse spaarmarkt. De kans dat spaarders zich bij acute problemen van de bankverzekeraar zorgen moeten maken heeft, is echter klein.

Juist omdat het om een systeeminsteling gaat, is de kans op preventief ingrijpen door de overheid veel groter dan bijvoorbeeld drie jaar geleden bij de veel kleinere DSB Bank. In tegenstelling tot de bank van Dirk Scheringa is SNS Reaal waarschijnlijk too big to fail.


Bron: http://www.z24.nl/economie/artikel_364754.z24/Tijd_tikt_voor_SNS_Reaal__waar_moeten_klanten_op_letten_.html
Badge
Vanochtend eerst het bericht dat SNS Reaal opties onderzoekt om onderdelen te verkopen om het vermogen te versterken:

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3286004/2012/07/13/SNS-Reaal-onderzoekt-strategische-opties.dhtml'ingewijden stelden dat SNS de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs gevraagd heeft scenario's te onderzoeken."


Goldman Sachs? Wie vertrouwt die club nog, na alle schandalen?

Reageer