SNS

Eerste PIN kiosk in zonnig Heerlen

  • 19 april 2018
  • 4 Reacties
  • 21063 Keer bekeken

  • Oud community manager
  • 67 reacties
Op 18 april jl. heeft SNS haar eerste PIN kiosk in de wijk Meezenbroek in Heerlen op feestelijke wijze geopend. Dit deed de bank samen met vertegenwoordigers van de gemeente Heerlen, het actiecomité Meezenbroek en omwonenden. Een PIN kiosk is een vrijstaande geldautomaat die eruitziet als een klein huisje.

Een heel bijzondere PIN kiosk


De PIN kiosk staat op het parkeerterrein aan de Kasteellaan in Heerlen. Geld opnemen werkt hetzelfde als bij een normale SNS geldautomaat. De PIN kiosk is 24x7 te gebruiken. Uiteraard voldoet hij aan alle veiligheidseisen. Maar nu komt het bijzondere: 75 procent van de stroom die de PIN kiosk gebruikt wordt opgewekt door zonnecollectoren op het dak.

Leefbaarheid


In 2017 werd de SNS geldautomaat in de wijk Meezenbroek in Heerlen om veiligheidsredenen verwijderd. Buurtbewoners gaven hierna aan dat de geldautomaat erg belangrijk is voor de leefbaarheid in de wijk. Samen met de gemeente Heerlen en het actiecomité Meezenbroek heeft SNS daarom naar een alternatieve en veilige locatie gezocht voor een geldautomaat. Met de komst van de PIN kiosk kunnen de inwoners van Meezenbroek weer geld opnemen in de buurt. Op deze manier blijft contant geld binnen handbereik.

David Smeets, SNS Directeur Retail Zuid-Nederland:
“Het ontbreken van een geldautomaat was een groot gemis voor de inwoners van Meezenbroek. Met de PIN kiosk hebben we een duurzaam, flexibel en veilig alternatief gevonden waar alle betrokkenen zich in kunnen vinden. Het is ook nog een primeur, want dit is de eerste SNS PIN kiosk in Nederland. Daarom openden we de geldautomaat op een feestelijke manier.”

4 reacties

Tja, een beetje ver weg. Verder: gefeliciteerd.!
Leuk om te weten en goed voor het milieu, hoe ziet het ding eruit?
Badge +2
Hierbij een foto van de pinkiosk. Vind je het belangrijk dat een bank zich bezighoudt met het milieu?
Ok goed herkenbaar. Ja dat vind ik wel, maar geldt niet alleen voor banken. We moeten een beetje zuinig zijn op onze aarde.

Reageer