Vraag

Contactloos betalen met Garmin Pay


Contactloos betalen kan uiteraard al met de pas en ook met een Android toetsen (helaas niet op iOS, maar dat ligt aan Apple)

Nu zie je ook steeds meet smart (sport) watches die gebruik maken van NFC
Zo kan je met de Fitbit Ionic en fitbit Versa contactloos betalen.
En ook Garmin heeft verschillende horloges die dit kunnen.

Daar zou ik ook graag gebruik van maken, maar de SNS creditcard (van ICS/Visa) wordt nog niet ondersteund, maar ook de gewone betaalrekening niet, wat ik wel zie dat dit bij de Rabo en ABN-AMRO kan.

Zou het niet een idee zijn om dit bij SNS ook te faciliteren?

12 Reacties

Beste @bierlaagh,

Bedankt voor je leuke vraag en welkom op de community. Garmin Pay is in het najaar officieel gelanceerd en te gebruiken wanneer je een Maestro betaalpas van één van de deelnemende Europese banken of een ICS Mastercard hebt. Op dit moment biedt SNS Bank deze functionaliteit niet, daarom heb ik je vraag aan een collega gesteld. Door de feestdagen en de vakantieperiode kan het even duren voordat je antwoord krijgt, ik hoop er gauw bij je op terug te komen.
Beste @bierlaagh,

Ben je er nog? Sorry, inmiddels zijn we bijna een maand verder. Mijn collega's vinden het erg leuk dat je bezig bent met nieuwe ontwikkelingen in het betaaldomein, maar moeten je tegelijkertijd teleurstellen. Vooralsnog ondersteunen wij deze functionaliteit niet en er zijn geen plannen om dit op korte termijn te doen. Betalen met je mobiele telefoon is wel mogelijk bij SNS en werkt op een vergelijkbare manier. Ben je ermee bekend? Hier lees je er meer over.
Ik heb zelf een Garmin Vivoactive 3 met Garmin Pay. Garmin maakt gebruik van hetzelfde betaalplatform als Fitbit; FitPay. De acceptatie zal dus voor al deze devices overeenkomen.

Ik heb er een ICS Classic card aan gekoppeld en dat werkt goed. Het is wel zo dat de creditcard, ook een virtuele, niet in iedere winkel geaccepteerd is.
Zelf zou ik het daarom ook wel leuk vinden als de maestro pas gebruikt kan worden.

Ik ervaar echter bij het gebruik wel wat aandachtspunten:
- Voor de eerste keer betalen in een periode van 24u, dien je op het horloge je pincode in te geven. Als je daar dus bij de kassa pas aan denkt dan moet je dat dus in het zicht van anderen doen. Je hebt immers geen hand meer over om af te dekken! Tenzij je het horloge afdoet, dan kan je er 1 betaling mee afronden waarna ie direct weer lockt.
Verder is de positie van het betaalpaneel (vaak óp het scherm, ik vind dat nog altijd onlogisch maar dat is een andere discussie) onhandig, zeker als het paneel iets hoger zit zoals bij een supermarkt. Je moet je arm dan in een rare positie draaien, waarbij de winkelier je toch even meewarig aankijkt, en je al gauw excuses loopt te maken voor je rare betaalwijze...

Bij het betalen met mijn horloge voel ik mij minder op m'n gemak hierdoor. Want ook al heb je vooraf je pincode ingetoetst waardoor het in de eerstvolgende 24 uur niet hoeft, je zal maar net zien dat ie toch gelocked is omdat het HR signaal even niet meetbaar was. Dat blijkt te gebeuren, getuige diverse garmin topics.
Het is overigens NIET zo dat je in de genoemde 24uur zomaar NFC betalingen kunt doen. Je moet nog altijd de nfc functie even inschakelen via de knop, en dan heb je 60 seconden de tijd voor je betaling. Je kunt dan trouwens wel meteen betalen tot de maximale creditcardlimiet, wat ik best veel vind. (Tenminste, zoals ik in de ICS voorwaarden lees)

Nu weet ik niet in hoeverre de implementatie op een Fitbit anders zou zijn dan op een garmin, maar omwille van deze puntjes pak ik toch liever mijn telefoon om te betalen; en bij grotere bedragen mijn pas. De Garmin zie ik meer als hippe betaalgadget en voor betaalnoodgevallen. Het is tenslotte vooral een sporthorloge.

Het is bij ABN Amro overigens zo dat er bij de aanmaak van een virtueel pasje op je horloge, wel 50 cent per maand aan kosten verrekend worden. (zoals bij nfc betalen op je telefoon ook het geval is) Hoe dat bij de rabo is weet ik niet, en bij de ICS classic card is het gratis.
Reputatie 2
MarcelR schreef:


Bij het betalen met mijn horloge voel ik mij minder op m'n gemak hierdoor.


Marcel, je verdient hem weer;
.


.
Groet,
Ben :cool:
Ps Met je uitgebreide info en je persoonlijke betrokkenheid (bovenstaande zin bijv.) verdien je hem.
Hoi goedemorgen allemaal,

Door het verhaal en de ervaring van @MarcelR met Garmin Pay was ik benieuwd naar meer informatie. Daarom heb ik nog eens gevraagd naar de reden waarom er geen plannen zijn om dit (op korte termijn) mogelijk te maken. Het zit zo: SNS gaat meer tijd en energie steken in mobiel betalen. Zolang het gebruik van mobiel betalen (een apparaat wat bijna iedereen heeft) nog geen vlucht neemt onder onze klanten, gaan we betalen met smartwatches (wat maar een klein deel van de klanten heeft) niet ontwikkelen. Er hebben gesprekken plaatsgevonden en we sluiten echt niets uit, maar er moet nog veel gebeuren tussen een mogelijk proef bij Innovatie (van de Volksbank) om interesse te peilen en daadwerkelijke introductie bij klanten.
Reputatie 3
Evelyn SNS schreef:

SNS gaat meer tijd en energie steken in mobiel betalen.Triest. Veelgevraagde en belangrijke wensen ten aanzien van de MijnSNS-omgeving op mijn laptop bleven al liggen. Nu komen die zaken helemaal in de verdrukking?
Koos schreef:

[Veelgevraagde en belangrijke wensen ten aanzien van de MijnSNS-omgeving op mijn laptop bleven al liggen. Nu komen die zaken helemaal in de verdrukking?Nee hoor @Koos, de ontwikkelingen in Mijn SNS staan los van SNS Mobiel Betalen :)
Reputatie 3
Dat is mooi, al is er natuurlijk een grens aan de capaciteit waardoor een en ander vertraagd kan worden, en in de praktijk ook sterk vertraagd wordt.
Hallo,

Zou het wel stoer vinden, als de SNS bank contactloos betalen van Garmin Pay gaat ondersteunen. Toch iets waar je als bank mee kunt onderscheiden.
Dit is inmiddels niet iets waar SNS Bank zich mee kan onderscheiden. Dit is weer het zoveelste punt waarin SNS Bank verder achterop gaat lopen tov haar concurrenten. In dit topic heeft SNS (Volksbank) al aangegeven nog geen prio te geven aan contactloos betalen, omdat mobiel betalen blijkbaar nog weinig gebruikt wordt :?:? Hoe dan? Wie heeft dat onderzoek gedaan?

ABN AMRO, Rabobank en Mastercard introduceren Garmin Pay:
https://www.banken.nl/nieuws/21239/abn-amro-rabobank-en-mastercard-introduceren-garmin-pay
Beste @Jeanjack en @Calipso,

Dank voor jullie enthousiaste berichten. Ik kan me heel goed voorstellen dat jullie uitkijken naar Garmin Pay of andere nieuwe manieren van contactloos betalen. Onlangs werd immers in het nieuws ook bevestigd dat contactloos betalen via Fitbit-horloges in Nederland beschikbaar is. Vanzelfsprekend volgt SNS de ontwikkelingen op de voet, daarom hebben er gesprekken plaatsgevonden en sluiten we niets uit. Op dit moment bieden we de faciliteit niet aan, maar zodra ik goed nieuws heb dan laat ik dat hier weten.
Uiteraard houden de collega's met een wearable geschikt voor Nfc betalingen de ontwikkelingen ook in de gaten :) Zelf wil ik dit ook graag! Overigens is dat iets wat voor veel zaken opgaat, velen zijn immers ook gewoon klant.

Reageer

  • :D
  • :?
  • :cool:
  • :S
  • :(
  • :@
  • :$
  • :8
  • :)
  • :P
  • ;)