SNS

Beantwoord

Meer inzicht transacties spaarpotten mobiel bankieren app?

  • 21 oktober 2017
  • 13 Reacties
  • 21181 Keer bekeken

Ik gebruik de spaarpotten in de Mijn SNS app sinds kort. Deze bevallen erg goed. Wat ik alleen nog mis is een overzicht van de transacties van deze spaarpotten. Ik gebruik een spaarpot bijvoorbeeld voor onze huurkosten, hier maak ik 1x per 3 maanden een overzicht van om naar mijn huisgenoot te sturen. Nu belanden deze transacties allemaal op mijn spaarrekeningoverzicht, en moet ik ze handmatig doorlopen om te kijken welke bij spaarpot “Huur” horen.

Hoe ik het voor me zie:
- Bij het overmaken betaal—>spaar kun je kiezen naar welke spaarpot (dat is nu al)
- Bij het overboeken vanaf spaarrekening naar betaalrekening kun je kiezen uit welke spaarpot je het geld kunt halen (dat is nog niet), en kun je een omschrijving toevoegen
- In het overzicht met spaarpotten kun je op een specifieke spaarpot klikken om de transacties van alleen deze spaarpot in te zien.

Ik hoor graag wat jullie hiervan denken!
icon

Beste antwoord door Dennis 21 oktober 2017, 16:20

Mijn SNS bedoelde ik, probeer je het bedrag daar op te nemen? Je andere verbetering neem ik mee voor de vernieuwde wensenlijst 🙂
Bekijk origineel

13 reacties

Hoi timenh,

Welkom op de community. Zo te lezen hou je de administratie goed op orde voor jezelf en je huisgenoot. Gaaf om te zien dat je meteen aangeeft hoe je de spaarpotten voor je ziet in je ideale situatie. Als je een bedrag wil opnemen, ga dan naar de betreffende spaarpot. Klik vervolgens op het driehoekje boven het eindbedrag in euro’s en kies voor 'Opnemen'. Vul hier een bedrag in en klik op 'Opslaan'. Lukt het op deze manier om uit de juiste spaarpot op te nemen? Zelf heb ik geen spaarpotten aangemaakt, zie je de transacties van een specifieke spaarpot als je erop klikt?
Hi Dennis!

Hebben we het hier over de iOS app? Ik zie bijvoorbeeld geen driehoekje boven het eindbedrag; ik kan alleen geld opnemen door het bedrag wat gespaard is aan te passen. De transacties van een specifieke spaarpot zie ik helaas niet als ik erop klik, niet in de app maar ook niet in Mijn SNS. Vandaar dus ook mijn mogelijke verbetering 🙂.
Mijn SNS bedoelde ik, probeer je het bedrag daar op te nemen? Je andere verbetering neem ik mee voor de vernieuwde wensenlijst 🙂
Haha sorry, ik had het over de iOS app. Maar ook in Mijn SNS zou mijn verbetering werken goed van pas komen denk ik!
Dit topic is al wat ouder, maar ik kom erop omdat ik tegen hetzelfde probleem aanloop.
Ben net overgestapt naar SNS, maar mis deze functionaliteit die wel beschikbaar was bij mijn vorige bank 😞.
Om nu inzicht te krijgen in de transacties per spaarpot, moet ik eraan denken om een vaste code te gebruikten (bijv. naam of afkorting van de spaarpot) in de omschrijving bij de overboeking.
Dat is omslachtig en ik vergeet dat dus ook regelmatig.
Bij mijn vorige bank kon ik de spaarpot als het ware openen en zag dan alle transacties die ik had gedaan (af en bij) onder elkaar. Dat geeft overzicht als je bijvoorbeeld geld voor kleding of uitgaan reserveert. Dan kun je via de opnames uit de spaarpot en de omschrijving daarbij, zien waar je het aan uitgegeven hebt. Dat scheelt weer een ander excel-lijstje of toekennen van rubrieken in het huishoudboekje.
Reputatie 5
Badge +4
Hoi Makker,

Bedankt voor je reactie en wat leuk dat je deelneemt aan de SNS community. Welkom :)
Het antwoord op je vraag laat nog even op zich wachten, maar in de tussentijd vertel ik je graag wat over de community.

Zoals je hebt gezien is de community het online platform van SNS waar je meepraat over financiële zaken. Je vindt er slimme financiële tips, je deelt informatie en neemt deel aan onderzoeken. Op die manier verbeteren we de financiële kennis van Nederland en krijg je meer inzicht in je geldzaken. Het mooie aan de community is, dat ook jij andere leden kunt helpen. Op het forum spreken we heldere taal. We willen dat onze antwoorden voor iedereen begrijpelijk zijn. Vind je onze communicatie toch niet duidelijk? Dan leggen we graag uit wat we bedoelen. Graag nodig ik je uit om jezelf voor te stellen, klik hiervoor op het volgende linkje:

Nieuw of al bekend? Stel jezelf voor!

De community is een plek voor iedereen en we vinden een goede sfeer belangrijk. Natuurlijk mag je een kritische noot plaatsen of feedback geven, maar denk hierbij om je taalgebruik. Op die manier blijft de community een plek waar jong en oud zich thuis voelt en meepraat. Bedankt Makker & tot gauw.
Reputatie 5
Badge +4
Hoi @Makker,

De Spaarspecialisten begrijpen precies wat je bedoelt. Bij ons maak je één of meerdere virtuele spaarpotten aan bij een spaarrekening. Bij andere banken is iedere spaarpot een aparte spaarrekening. Daarom zie je bij andere banken de transacties per spaarpot en bij ons alle spaartransacties. Dit systeem kunnen we niet veranderen, maar om je toch te helpen met je administratie deelden ze ook praktisch advies:

Met een iets andere insteek kun je de transacties bij een uitgave ophalen via de ‘Inzicht in uitgaven’ functie op je betaalrekening. Deze transacties worden automatisch gecategoriseerd, maar kun je ook handmatig aanpassen. Houd er wel rekening mee dat er geen eigen categorieën kunnen worden toegevoegd, de huidige categorieën zijn van Nibud. Ik hoop dat je hiermee geholpen bent Makker, veel succes!
Oke, bedankt, dan zal ik moeten wennen aan een nieuwe methode.
Ik heb besloten codes te gaan gebruiken voor de overboekingen van uit mijn spaarpotten omdat ik geen gebruik wil maken van het categoriseren.
Vaste lasten houd ik zelf bij in Excel. Daar ben ik jaren terug al mee begonnen, op die manier controleer ik maandelijks even of alles wel betaald is. In het verleden werd door een fout van de verzekeraar de incasso maandenlang niet uitgevoerd en daar kwam ik zelf vrij laat achter... dat was de aanleiding.
Voor variabele uitgaven (kleding, uitgaan bijv.) reserveer ik geld in de spaarpotten. Als ik daaruit nu iets opneem, geef ik in de omschrijving een code mee zodat ik gemakkelijk kan filteren wanneer ik even terug wil kijken waaraan ik het ook alweer had uitgegeven. 😉
Reputatie 5
Badge +4
Hi @Makker,

Dankjewel voor je sportieve reactie. Complimenten ook voor de vindingrijke manier waarop je met de spaarpotten werkt. Echt slim om codes te gebruiken voor de overboekingen zodat je later gemakkelijk weet waar je je geld aan uitgegeven hebt. Je bijdrage is leerzaam en erg leuk geschreven, ik verheug me op de volgende keer 🙂 tot dan.

Dag allen

Al is het na twee jaar, ik reageer toch even op je vraag. Ik had dezelfde wens (van overboeken spaar naar betaal uit je spaarpot kunnen kiezen) en heb inmiddels ook de oplossing gevonden.

Wanneer je vanuit je spaarrekening geld over maakt en bij de omschrijving de naam van je spaarpot vermeldt, dan wordt het bedrag uit die betreffende spaarpot gehaald.

groet

Ivanka

Me interne banck

 

 

Digitcode

Reputatie 5
Badge +4

Goedemiddag @R Jonusas,

Een paar dagen geleden heb je 2 reacties achtergelaten, kun je me vertellen waarmee ik je kan helpen? Als het niet de bedoeling was om deze berichten te plaatsen, laat het dan ook gerust weten hoor. We horen graag van je. 

Reageer