SNS

Budgettips voor bankrekeningvriendelijke feestdagen

  • 19 december 2018
  • 0 Reacties
  • 10129 Keer bekeken

Reputatie 5
Badge +4
Voordelig genieten van feestmaand december
De feestdagen met Kerst en Oud & Nieuw zijn voor veel Nederlanders de gezelligste tijd van het jaar. Cadeaus, borrels en feestkleding. Allemaal heel gezellig, maar de feestdagen kunnen er financieel ook behoorlijk inhakken. Hoe zorg je ervoor dat je niet teveel uitgeeft? Doe je voordeel met deze budgettips voor warme, gezellige én bankrekeningvriendelijke feestdagen.


Bepaal je budget voor de feestdagen
Als je winkelt voor een kerstdiner of oudejaarsavond, is het verleidelijk om je wagen vol te laden. Daarnaast wil je tijdens de kerstvakantie misschien ook leuke dingen met je kinderen doen. Bepaal vóór de feestdagen beginnen hoeveel je kunt uitgeven en maak een overzicht. Als je dit voor december én januari doet, kom je aan het begin van het nieuwe jaar minder snel voor financiële verrassingen te staan.

Begroot je vakantieplannen
Ga je tijdens de kerstvakantie lekker een weekje weg? Meer dan de helft van Nederlanders geeft op vakantie meer uit dan verwacht. Reserveer je vaste kosten en deel de rest door het aantal dagen dat je op vakantie gaat. Zo reken je uit wat je per dag vrij kunt besteden. Ga je met vrienden op vakantie? Maak dan een vakantiepot voor de gezamenlijke uitgaven.

Bespreek het budget voor cadeaus
Bespreek met familie of vrienden wat je aan eventuele cadeaus uitgeeft. Zo voorkom je scheve ogen en kun je er samen voor zorgen dat je binnen je budget blijft. Uit onderzoek blijkt trouwens dat de meeste Nederlanders het helemaal niet nodig vinden om hele dure cadeaus te geven met de kerst.

Geef je kinderen zakgeld voor de feestdagen
Tijdens de kerstvakantie kun je je kinderen verrassen met vakantiezakgeld. Dat kan een klein bedrag per dag zijn, of gelijk voor de hele kerstvakantie. Zo leren ze in hun vrije tijd meteen op een leuke manier omgaan met geld.

Meer tips
Een wintersportvakantie of tripje naar de zon in december kan er financieel ook behoorlijk inhakken. We verzamelden wat nuttige tips om je vakantie betaalbaar te houden, je leest ze hier. Veel plezier!

0 reacties

Geen reactie

Reageer