SNS

Duurzaam wonen? Zo financier je het.

  • 22 november 2018
  • 0 Reacties
  • 9788 Keer bekeken

Reputatie 5
Badge +4
Energieneutrale woonwens
Duurzaam wonen is goed voor je energierekening, maar voor het zover is moet je vaak eerst geld investeren. Want aan grote energiebesparende maatregelen hangt een prijskaartje.

Verbouwen
Tegenwoordig is het mogelijk je huis zo te verbouwen dat het net zoveel energie opwekt als het verbruikt, of zelfs meer. Deze energieneutrale huizen hebben geen of een zeer lage energierekening en kennen veel wooncomfort. Het tocht er niet, de vloeren voelen niet koud aan en er is steeds aanvoer van verse lucht. Je huidige huis verbouwen tot een energieneutrale woning vraagt vaak een behoorlijke investering, maar je bespaart gemiddeld € 1.700 per jaar op je energierekening.


Kopen
Als je een nieuw huis gaat kopen, heb je recht op een energielabel. Dit label geeft met de klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Bovendien krijg je advies over energiebesparende maatregelen. Een gecertificeerde adviseur kan een maatwerkadvies opstellen. Met hierin informatie over kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen voor jouw woning.

Financieren
Duurzaam wonen in een energiezuiniger huis, hoe betaal je dat? Je kunt deze woonwens op verschillende manieren financieren. Welke manier het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke situatie. Om je goed op weg te helpen vind je hier de mogelijkheden hoe je het kunt financieren.

0 reacties

Geen reactie

Reageer