SNS

Hypotheek met NHG? Korting op je rente!

  • 11 september 2018
  • 0 Reacties
  • 8768 Keer bekeken

Badge +2
Heb je een huis op het oog of wil je verbouwen? Kijk dan of je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kunt afsluiten. Dan betaal je een lagere rente.

Niets is zeker
Het kan gebeuren: je verliest je baan, raakt arbeidsongeschikt, je relatie loopt op de klippen of je partner overlijdt. Misschien kun je daardoor je hypotheeklasten niet meer betalen. En in het ergste geval moet je je huis verkopen en houd je een restschuld over.

Een beetje hulp in moeilijke tijden
Heb je een hypotheek met NHG? Dan kan NHG samen met je hypotheekverstrekker helpen om je hypotheek weer betaalbaar te maken. En zit er niets anders op dan je huis met een restschuld te verkopen? In bepaalde gevallen scheldt NHG je restschuld kwijt.

En een lagere hypotheekrente
Nog een voordeel: voor een hypotheek met NHG betaal je een lagere hypotheekrente. Daar staat tegenover dat je eenmalig 1% over je totale lening betaalt voor het afsluiten van NHG. Maar die kosten verdien je meestal snel terug dankzij de lagere rente.

Grenzen aan de NHG
Wil je in 2018 een hypotheek afsluiten met NHG, dan mag de aankoopprijs van het huis niet hoger zijn dan € 265.000. Maak je je huis duurzamer? Dan kun je een hypotheek afsluiten tot € 280.900.

Meer over een hypotheek met NHG lees je hier.

Kies jij voor een hypotheek met NHG? Of kom je boven de grens uit? Laat een bericht achter in de comments.

0 reacties

Geen reactie

Reageer