SNS

Maak het toeslagenstelsel menselijker - Marieke Commandeur in Trouw

  • 17 februari 2020
  • 5 Reacties
  • 892 Keer bekeken

Reputatie 5
Badge +4

De menselijke visie van Marieke Commandeur
"Bied mensen bij een nieuw toeslagenstelsel vooral zekerheid. Bijdragen voor zorg, huur en kinderopvang als ‘gift’ werken beter dan voorschotten" aldus Marieke Commandeur, gedragseconoom bij SNS/de Volksbank.
 

 

Vandaag in Trouw
Marieke Commandeur werkte ruim zes jaar als hoofd Strategie bij de Volksbank. Sinds vorig jaar is ze verantwoordelijk voor onder andere het thema Financiële Weerbaarheid bij SNS. Hier lees je het Opinie artikel in Trouw. Heb je vragen of een opmerking? Laat het ons gerust weten.


5 reacties

Badge +1

Is het uiteindelijk niet goedkoper om bv belasting aan de ‘onderkant’ te verlagen en aan de bovenkant te verhogen of naar 1 basistoeslag te gaan voor iedereen (en deze weer bij hogere inkomens terug te nemen via belasting). Minder controle, geen toezicht nodig etc….

Reputatie 5
Badge +4

Goedemorgen @eRik19,

Dank voor je reactie over het complexe toeslagenstelsel, je suggestie zal ik - samen met eventuele andere vragen en/of opmerkingen die nog komen - binnenkort aan Marieke voorleggen. 

Reputatie 4
Badge +1

Sowieso lijkt het me een goed idee het rondpompen van geld zoveel mogelijk te beperken en dus  kinderopvang of zorgtoeslag direct te verrekenen met de te betalen kosten.

 

Nog beter: zorg ervoor dat toeslagen niet nodig zijn. Dat zou kunnen via Erik's voorstel, maar er zijn tal van andere mogelijkheden, denk ik.

Reputatie 5
Badge +4

Hi @Koos, 

Heb je een voorbeeld van een andere mogelijkheid - waaraan je denkt - die ik met Marieke Commandeur zou kunnen delen? Het ligt in de planning om Marieke in de 2e week van maart op de hoogte te stellen van de reacties in dit topic. 

Reageer